Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για να μασήσει το παιδί σου τσίχλα

Και ποιο παιδί δεν τρελαίνεται για καραμέλες και τσίχλες; Το θέμα είναι ότι θέλει μεγάλη προσοχή γιατί μερικά δευτερόλεπτα αρκούν προκειμένου να γίνει το κακό.

 

Οι ερωτήσεις που κάνουν οι περισσότερες μαμάδες αφορούν στο ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να μασήσει το παιδί τους τσίχλα. Η απάντηση έρχεται από επιστήμονες μετά από έρευνες που έχουν κάνει. Τα πιο πολλά παιδιά κάτω των 4 ετών, δεν αντιλαμβάνονται το πώς μπορούν να μασούν συνέχεια μία τσίχλα κρατώντας την στο στόμα τους και πετώντας την όταν τη βαρεθούν, με αποτέλεσμα να την καταπίνουν. Μετά την ηλικία των 4, συνίσταται από τους ειδικούς να δοκιμάσετε πρώτα με τις τσίχλες που είναι σαν στικ ή σαν φυλλαράκι, και όχι με τσίχλες τύπου μπαλίτσας ή κύβου.

Καλό θα είναι ωστόσο να αγοράσετε μία τσίχλα εύκολη στο μάσημα κι όχι κάποια πιο σκληρή  που είναι για τους ενήλικες ή για μεγάλα παιδιά. Για αρχή δώστε του ένα μικρό κομματάκι για να δείτε τι θα κάνει με αυτό. Αν δείτε ότι μπορεί να τη μασήσει τότε δώστε του και το υπόλοιπο. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι ακόμη κι αν την καταπιεί την τσίχλα δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς απορροφάται από το στομάχι.

seleo.gr-gynaika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: