Αυτές είναι οι χώρες με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Υπάρχουν περισσότεροι από 1500 δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως, ωστόσο η πλειοψηφία αυτών κατοικεί σε 14 μόλις κράτη

 

Υπάρχουν ακριβώς 1.542 δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο, αναφέρει η νέα έρευνα της UBS στην οποία εξετάζονται η γεωγραφική θέση και η οικονομική κατάστασή τους, καθώς και οι τάσεις που φανερώνουν πού θα μπορεί κανείς να εντοπίσει περισσότερους δισεκατομμυριούχους στο μέλλον.

 

Σύμφωνα με τη λίστα που συνέταξε η ελβετική τράπεζα για το 2016, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων που βρίσκονται στην Ασία αυξάνεται διαρκώς, και αν η τάση αυτή συνεχιστεί, τότε σε περίπου τέσσερα έτη οι Ασιάτες δισεκατομμυριούχοι θα ξεπεράσουν τους Αμερικανούς, που αυτή τη στιγμή διαθέτουν την πρωτοκαθεδρία, αποτελώντας το 1/3 του συνόλου των δισεκατομμυριούχων. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε σε οικονομικούς όρους τι σημαίνει αυτό, να σας πούμε πως οι 563 Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι ελέγχουν 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό αυξημένο κατά 400 δισ. σε σχέση με το 2015!

Ας δούμε λοιπόν σε ποια κράτη μπορεί κανείς να συναντήσει τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, καθώς και ορισμένους από τους εκπροσώπους τους.

14. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – 21 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ

Ο Wee Cho Yaw είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της United Overseas Bank και η προσωπική του περιουσία φτάνει στα 8 δισ. δολάρια.

13. ΙΣΠΑΝΙΑ – 25 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ

Ο Amancio Ortega, ιδρυτής του οίκου μόδας Inditex, έχει αξία 77,8 δισ. δολάρια.

 

  12. ΤΟΥΡΚΙΑ – 29 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ

Ο Ferit F. Sahenk, πρόεδρος της Doğuş Holding, διαθέτει προσωπική περιουσία ύψους 2,2 δισ. δολαρίων.

 

Δείτε και τους υπόλοιπους  δισεκατομμυριούχους στο Fortunegreece

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: