Αυτές είναι οι τελευταίες αλλαγές διοικητών οργανισμών που έχει «κλειδώσει» το Μαξίμου

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου ο κύκλος της τοποθέτησης προέδρων και διοικητών στους νευραλγικούς οργανισμούς του Δημοσίου. Τα στελέχη που έχει αποφασίσει όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτουν πλούσιο βιογραφικό με αρκετές σπουδές και τίτλων ενώ ως επί το πλείστον ανήκουν στον κομματικό μηχανισμό.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα τοποθετηθεί πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. ο 61χρονος Γιώργος Κωνσταντόπουλος στη θέση του Απόστολου Αντωνούδη. Ο κ. Κωνσταντόπουλος έχει διατελέσει υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Καραμανλή την περίοδο 2004 – 2007, ενώ προ ημερών τον είδαμε να περιηγείται στα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και είχε όπως μαθαίνουμε σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό.

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που είναι ο ελληνικός οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων και εποπτεύεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επικεφαλής ετοιμάζεται να αναλάβει στη θέση του νυν προέδρου Αθανάσιου Καπρέλη, ο κ. Γρηγόρης Βάρρας που είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Για μια από τις δύο θέσεις αντιπροέδρων επίσης, προαλείφεται ο Πειραιώτης Δημήτρης Μελάς, που είχε κατέλθει τον περασμένο Μάιο ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με διδακτορικές σπουδές στην υγιεινή και τεχνολογία γάλακτος, ενώ το 2016 τον είχε καλέσει ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τη θέση του συντονιστή προγράμματος της Ν.Δ. για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Όσον αφορά τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων τη θέση του προέδρου θα αναλάβει για τριετή θητεία ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, πρώην υποψήφιος δήμαρχος Νέου Ηρακλείου και πάλαι ποτέ μέλος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι και σήμερα επικεφαλής της Μονάδας είναι ο 43χρονος χημικός και υποψήφιος διδάκτορας τοπικής ανάπτυξης, Παναγιώτης Πάντος. Τέλος στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων που εδρεύει επί της οδού Λυκούργου, στο κέντρο της Αθήνας, την προεδρία αναμένεται να αναλάβει ο κ. Δημήτρης Ζησιάδης στη θέση του κ. Ηλία Μπάρδα.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: