Αυτά είναι τα βήματα που θα σε κάνουν να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το πρώτο ραντεβού!

Έστω και μία φορά πριν από ένα πρώτο ραντεβού, έχουμε όλοι κάνει ίδιες ή παρόμοιες σκέψεις.

Τι  να φορέσω;Που να πάμε;Πως να κάνω τα μαλλιά μου;Τι θα λέμε;Και αν με βαριέται;Τελικά… μήπως καλύτερα να το ακυρώσω; 

Και είναι κάτι αναμενόμενο, απολύτως φυσικό. Το άγχος που μας κατακλύζει όσο προετοιμαζόμαστε για το πρώτο ραντεβού, συμβαίνει στους περισσότερους. Και ευθύνη για αυτό έχει ο στόχος που βάζουμε για αυτό το ραντεβού. Ο στόχος που έχεις, ανεξάρτητα από το ποιος είναι το ραντεβού σου, έχει κυρίως να κάνει με εσένα, τις ικανότητές σου να γοητεύσεις, την ανάγκη σου να βρεις σύντροφο και γενικότερα το μέλλον της ερωτικής σου ζωής.

Με τη βοήθεια της γνωσιακής-συμπεριφορικής προσέγγισης, ανακάλυψε βήμα-βήμα τι συμβαίνει και αγχώνεσαι και τι μπορείς να κάνεις για να έχεις ένα πιο χαλαρό και ευχάριστο πρώτο ραντεβού.

 

Σκέψεις

Από το σπίτι κιόλας, έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις πολλά και διάφορα σενάρια για τις καταστροφικές στιγμές που θα βιώσεις στο ραντεβού σου. Πως δεν θα αρέσεις, τις άτσαλες κινήσεις σου, κάποια άκυρη ατάκα σου, ένα υπονοούμενό του που θα παρεξηγήσεις και γενικότερα, κάθε ερμηνεία που θα δώσεις στη συνάντησή σας. Τρέχεις να βγάλεις αυθαίρετα συμπεράσματα, ‘διαβάζοντας’ όσα περιμένεις να κάνει ο άλλος και προβλέποντας την εξέλιξη του ραντεβού. Συχνά, ξεχνάς που είσαι πραγματικά και μεταφέρεσαι φανταστικά ακόμη και την ώρα που αποχαιρετάτε ο ένας τον άλλον και δεν κάνεις κίνηση να πλησιάσεις ενώ θα ήθελες, το μετανιώνεις και νιώθεις ενοχές.

 

Συναίσθημα

Φοβάσαι πως κάτι θα πάει στραβά, πως θα υπάρχει αμηχανία και απογοήτευση και ενδεχομένως, το χειρότερο σενάριo να είναι πως δεν θα ξαναβγείτε και αυτό να σε αγχώνει ακόμη περισσότερο. Η αγωνία σου, το άγχος σου, ο ενθουσιασμός σου, ο φόβος σου, όλα προέρχονται από την επιθυμία σου να έχεις ένα επιτυχημένο και ονειρικό πρώτο ραντεβού. Όμως, όσο κάνεις τις σκέψεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, το άγχος σου καταλήγει να ‘τρώει’ την χαρά σου και να σε σαμποτάρει, καθώς σε γεμίζει με αρνητικά συναισθήματα που όσο προσπαθείς να αντιμετωπίζεις, με κάποιον μαγικό τρόπο…τα αυξάνεις. Αυτό συμβαίνει, γιατί έχεις απαίτηση από τον εαυτό σου να προλάβεις καταστάσεις που δεν είναι στο χέρι σου και που φαίνεται να είναι τόσο τρομακτικές και καταστροφικές… στο μυαλό σου.

 

Σώμα

Το άγχος σου σε κάνει εύκολα θα εντοπίζεις όλες τις ατέλειες στο σώμα σου εξωτερικά και σίγουρα… θα υπάρχουν και εσωτερικές ενοχλήσεις. Θα έχεις ταχυπαλμίες, το στομάχι σου θα το νιώθεις να σε σφίγγει, πιθανόν να γίνουν και πολύ συχνές οι επισκέψεις στην τουαλέτα. Το σώμα σου θα βιώνει υψηλά επίπεδα στρες και θα υπάρχει μία ταραχή σε όλο σου το σώμα δηλαδή.

 

Συμπεριφορά

Μέσα σε αυτό τον πανικό, χρειάζεται να κάνεις κάτι για να… αντέξεις να πας σε αυτό το πρώτο ραντεβού. Για ώρες θα ψάχνεις τι θα φορέσεις ή θα πας για ψώνια, θα ρωτάς τις φίλες και τους φίλους σου τι να κάνεις, ακόμη και θα ακυρώνεις οτιδήποτε έχεις εκείνη την ημέρα πριν το ραντεβού για να τα κάνεις όλα όπως θες. Μία διάχυτη ταραχή που θα σε κάνει να είσαι νευρική και να κάνεις ένα πρόγραμμα διαφορετικό από το κανονικό σου. Η συμπεριφορά σου θα είναι η ελπίδα σου να βρεις τρόπους να μειώσεις όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά ίσως η υπερένταση δεν είναι σωστός σύμβουλος σε αυτό. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές, που αφού έχουν γίνει όλα αυτά, τελικά ακόμη και τελευταία στιγμή, ακυρώνεις το ραντεβού αφού δεν μπορείς πλέον να διαχειριστείς αυτό το άγχος.

Από τη στιγμή που θα σου ζητήσει λοιπόν να βγείτε και μετά, ξεκίνησε να παρατηρείς όσα σου ανέφερα παραπάνω και βρες τι έχει τη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση σε εσένα. Προσπάθησε να δεις ρεαλιστικά πόσο ισχύουν οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι αισθήσεις σου και πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να πας σε αυτό το ραντεβού και να απολαύσεις. Μην πας μόνο για να βρεις τον σύντροφο της υπόλοιπης ζωής σου, πήγαινε να περάσεις όμορφα, γνωρίζοντας έναν καινούργιο άνθρωπο και αφήνοντάς τον να γνωρίσει εσένα.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: