Αυτά είναι τα «τυχερά» φαγητά για τη νέα χρονιά σε διάφορες χώρες (ΦΩΤΟ)

Η έλευση της νέας χρονιάς σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα, νέους στόχους, νέες ευκαιρίες. Και η ευχή όλων, να είναι μία χρονιά καλύτερη και πιο τυχερή από την προηγούμενη.

 

Για το δεύτερο, σε πολλές χώρες φροντίζουν την παραμονή Πρωτοχρονιάς να μαγειρεύουν κάποια φαγητά ή γλυκά, που τα θεωρούν… τυχερά.

Kransekak

Στις σκανδιναβικές χώρες, κυρίως στη Νορβηγία και τη Δανία φτιάχνουν κέικ σε σχήμα στεφανιού, στο οποίο προσθέτουν μικρές σημαίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βασιλόπιτα

Στην Ελλάδα έχουμε κι εμείς το τυχερό μας φαγητό, που δεν είναι άλλο, από τη Βασιλόπιτα, με το φλουρί που κρύβει και φέρνει τύχη, σε όποιον το κερδίζει.

Φασόλια μαυρομάτικα με χόρτα και καλαμπόκι

Στη Νότια Αμερική, τα φασόλια μαυρομάτικα θεωρούνται το φαγητό της τύχης. Γι” αυτό και φροντίζουν να φτιάχνουν πάντα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, τα συνοδεύουν με λαχανικά και καλαμπόκι για έξτρα τύχη και χρήμα. 

Φακές σούπα

Στην Ιταλία έχουν ως έθιμο την πρώτη μέρα του Γενάρη να υπάρχει στο γιορτινό τραπέζι και ένα πιάτο φακές σούπα, καθώς θεωρούν ότι θα τους φέρει πρόοδο και τύχη για όλη τη χρονιά. 

Σταφύλια

Τώρα, αν καταφέρετε αυτή την εποχή να βρείτε σταφύλια, τότε το βράδυ πριν αλλάξει ο χρόνο, φάτε 12 ρώγες. Αυτό κάνουν οι Ισπανοί λάθος θεωρούν ότι έτσι θα έχουν τύχη και τους 12 μήνες του έτους.

Mothersblog.gr

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: