Αυτά είναι τα σπίτια που κοστίζουν ένα ευρώ και χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να αποκτήσουν [Εικόνες]

H είδηση πως σε ένα γραφικό χωριό της Σικελίας υπάρχουν προς πώληση σπίτια με ένα ευρώ προκάλεσε παγκόσμιο ενθουσιασμό.

Χιλιάδες άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αποκτήσουν ένα σπίτι, ακόμη και να μεταναστεύσουν στην προοπτική μιας τέτοιας ευκαιρίας.

Αφού υπέφερε από χρόνια ερήμωσης, το χωριό Σαμπούκα προσφέρει τώρα αρκετά ακίνητα για ένα μόλις ευρώ, με την προϋπόθεση ότι οι οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τρία χρόνια για να ανακαινίσουν τα σπίτια.

Δεδομένου ότι η είδηση έγινε παγκόσμιο viral το γραφείο του Δημάρχου Leo Ciaccio έχει πλημμυρίσει με δεκάδες χιλιάδες αιτήματα για αγορά σπιτιών. Οι υποψήφιοι είναι απ’ όλο τον κόσμο.

Υπήρξε και κάποιος μάλιστα που ήθελε να τα αγοράσει όλα και προσέφερε μεγαλύτερο ποσό ενώ την πρώτη μέρα που η είδηση έγινε γνωστή τα αιτήματα ήταν σχεδόν 35.000.

Με το δημαρχείο επικοινώνησε μάλιστα και μια μεγάλη εταιρία από τη Νέα Υόρκη που ζήτησε ραντεβού για να συζητήσει ένα μεγάλο πλάνο επένδυσης στο χωριό. Μια ευκατάστατη κυρία από το Ντουμπάι προσέφερε ένα τεράστιο ποσό για να αγοράσει όλα τα ακίνητα και πολιορκεί με μηνύματα τον δήμαρχο.

Ο δήμαρχος βέβαια είναι πολύ χαρούμενος με τη φήμη που απέκτησε η Σαμπούκα, αλλά τώρα πρέπει να διαχειριστεί χιλιάδες αιτήματα και να διαλέξει τους κατάλληλους αγοραστές.

Αν κάποιος φαντάζεται πως τα σπίτια είναι έτοιμα για να φιλοξενήσουν κόσμο, τότε μάλλον οι φωτογραφίες αυτές θα είναι αποτρεπτικές καθώς δείχνουν ακριβώς το λόγο που η συμφωνία απαιτεί ανακαίνιση αξίας 15.000 ευρώ.

Αν και τα διώροφα κτίρια είναι εντυπωσιακά, σε παραδοσιακό στιλ, μερικά είναι σχεδόν ετοιμόρροπα και οι επισκευές είναι απαραίτητες.

Ο δήμαρχος ωστόσο επιβεβαιώνει πως το ποσό που ορίζει η συμφωνία αρκεί για να μεταμορφωθούν και να γίνουν όπως τα άλλα σπίτια του χωριού.

Πηγή: kontranews.gr

(?)

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: