Αυτά είναι τα 21 μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis

Συγκροτήθηκε η προανακριτική επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση της Novartis και την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων από δέκα πολιτικά πρόσωπα. Τα 21 μέλη της, τα οποία έχουν οριστεί ως εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων, ανακοινώθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής, από τον προεδρεύοντα του Σώματος, Δημήτρη Κρεμαστινό.

Η έρευνα αφορά τους 1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα — Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο και 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη, για ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του ν. 3961/2011, αποτελούμενης από είκοσι ένα (21) μέλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται από 10 μέλη, η ΝΔ από 5 μέλη και τα υπόλοιπα κόμματα θα έχουν από ένα εκπρόσωπο.

Συγκεκριμένα:

-Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχουν οι Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Δουζίνας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Ηγουμενίδης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Σπύρος Λάππας, Χρήστος Μαντάς, Νίκος Παρασκευόπουλος και Βασίλης Τσίρκας.

-Από τη Νέα Δημοκρατία οι Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Νότης Μηταράκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Σταμάτης.

-Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

-Από την Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Λαγός.

-Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

-Από τους ΑΝΕΛ ο Γιώργος Λαζαρίδης.

-Από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης.

-Από το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: