Αυτά είναι τα 15 πιο περίεργα επαγγέλματα στο κόσμο

Παράξενα επαγγέλματα υπάρχουν πολλά, ωστόσο, κάποια πραγματικά ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Και αυτά είναι τα παρακάτω:

Γευσιγνώστης σκυλοτροφών

Απίστευτο και όμως αληθινό. Υπάρχει άνθρωπος που πληρώνεται για να δοκιμάζει σκυλοτροφές, φτιαγμένες από ένα μείγμα κοκάλων, εντοσθίων και μπισκότων. Οι γευσιγνώστες καλούνται να τεστάρουν τη γεύση της τροφής, την υφή της και να τη συγκρίνουν με τη τροφή που προορίζεται για τους ανθρώπους.

Υποβρύχιος ντελιβεράς πίτσας

Ένα υποβρύχιο ξενοδοχείο στη Φλόριντα των ΗΠΑ παραλαμβάνει τις παραγγελίες του από έναν δύτη — ντελιβερά, ο οποίος φορά την ειδική στολή και παραδίδει την πίτσα στους πελάτες του ξενοδοχείου.

Επόπτης στεγνώματος μπογιάς

Ένας άνδρας από την Αγγλία κάθεται επί ώρες και παρακολουθεί την μπογιά καθώς στεγνώνει, προκειμένου να καταγράφει το χρονικό διάστημα που χρειάζεται κάθε είδος μπογιάς για να στεγνώσει, ελέγχοντας παράλληλα την υφή της.

Επαγγελματίας υπναράς

Ακόμα ένα απίστευτο επάγγελμα είναι αυτό του επαγγελματία υπναρά, του οποίου τα καθήκοντα είναι να κοιμάται σε όλα τα δωμάτια ενός ξενοδοχείου. Στόχος της εργασίας του είναι να αξιολογήσει την ποιότητα των στρωμάτων του ξενοδοχείου, γράφοντας στο διαδίκτυο την κριτική του.

Δοκιμαστής ερωτικών παιχνιδιών


Ο/Η δοκιμαστής ερωτικών παιχνιδιών κερδίζει 39.000 δολάρια το χρόνο και δουλειά του είναι να δοκιμάζει νέα ερωτικά παιχνίδια πριν αυτά κυκλοφορήσουν το εμπόριο και να γράψει μια κριτική γι’ αυτά. Παράλληλα, οι κριτικές τους είναι αυτές που κατευθύνουν τις εταιρίες παραγωγής των προσόντων για τις τροποποιήσεις σε αυτά.

Μετακινητής παγόβουνου

Η Διεθνής Περιπολία Πάγων είναι υπεύθυνη να απομακρύνει από τη θάλασσα τα παγόβουνα που ενδεχομένως ανακόπτουν τη πορεία των πλοίων, εξασφαλίζοντας την ασφαλή πλεύση τους. Παράλληλα, η υπηρεσία είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των πλοίων για τυχόν κινδύνους στη θάλασσα.

Οι ανθρώπινες κούκλες στις βιτρίνες


Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που έναντι αμοιβής είναι διατεθειμένοι να σταθούν στις βιτρίνες των καταστημάτων, ακίνητοι προκειμένου να αναδείξουν όσο καλύτερα μπορούν τα ρούχα που φορούν. Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες πληρώνονται 100 δολάρια την ώρα για τη δύσκολη δουλειά τους.

Κριτής οσμών

Οι επαγγελματίες του κλάδου καλούνται να μυρίσουν το στόμα, τα πόδια και τις μασχάλες προκειμένου να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των οσμών σε αυτές τις περιοχές. Μάλιστα, η όσφρηση τους ελέγχεται με εξετάσεις κάθε μήνα για να εξακριβωθεί η καλή λειτουργία της.

Ο άνθρωπος που κρατάει τη σειρά


Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας κάθεται στην ουρά αντί για σας και περιμένει μέχρι να έρθει η σειρά σας για να εξυπηρετηθείτε. Στις ΗΠΑ οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες πληρώνονται 36 δολάρια την ώρα.

Αφυπνιστής λιμπίντου για Πάντα

Καθήκον του αφυπνιστή λιμπίντου για τα Πάντα είναι να ενθαρρύνει τα ζώα να συνευρεθούν για την διαιώνιση του είδους, έτσι αυτό που κάνουν είναι να ταΐζουν τα Πάντα με τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο.

Πιεστής επιβατών σε τρένα

Οι Γιαπωνέζοι “Oshiyas” έχουν προσληφθεί για να σπρώχνουν το πλήθος των επιβατών μέσα στα τραίνα εξασφαλίζοντας ότι θα επιβιβαστούν σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότεροι, παράλληλα ελέγχουν τις πόρτες για να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν κολλήσει σε αυτές αντικείμενα.

Επαγγελματίες μοιρολογήτρες

Το συγκεκριμένο επάγγελμα για την Ελλάδα δεν είναι τόσο παράξενο, αφού στο παρελθόν υπήρχαν πολλές ξακουστές μοιρολογήτρες. Ωστόσο, φαίνεται ότι και στη Νοτιοανατολική Ασία το επάγγελμα είναι αρκετά διαδεδομένο, αφού ο πολιτισμός των συγκεκριμένων χωρών προβλέπει ότι ο νεκρός πρέπει να συνοδεύεται από τραγούδια- μοιρολόγια στην επόμενη ζωή του.

Επαγγελματίες που ζεσταίνουν κρεβάτια


Υπάρχουν άνθρωποι που έκαναν αυτό που αγαπούν επάγγελμα, όπως όσοι ζεσταίνουν έναντι αμοιβής τα κρεβάτια. Ο επαγγελματίας πρέπει να φορέσει ένα ειδικό άσπρο κοστούμι που τον καλύπτει από την κορυφή έως τα νύχια και να ξαπλώσει για να ζεστάνει το κρεβάτι.

Πιεστής επιβατών σε τρένα

Οι Γιαπωνέζοι “Oshiyas” έχουν προσληφθεί για να σπρώχνουν το πλήθος των επιβατών μέσα στα τραίνα εξασφαλίζοντας ότι θα επιβιβαστούν σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότεροι, παράλληλα ελέγχουν τις πόρτες για να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν κολλήσει σε αυτές αντικείμενα.

Ανιχνευτής ασθενειών από τα αέρια

Οι ανιχνευτές των ασθενειών μέσω των αερίων καθήκον έχουν να μυρίζουν τα αέρια που απελευθερώνει ο οργανισμός, ώστε να κατανοήσουν την αιτία των προβλημάτων υγείας, που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν οι ασθενείς. Κατά καιρούς έχουν εντοπίσει όγκους, μολύνσεις και διάφορες φλεγμονές. Όσον αφορά την αμοιβή τους, δεν είναι καθόλου άσχημη, αφού αγγίζει τα 50.000 δολάρια το χρόνο.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: