Αυστραλία: Άνοιξαν ξανά τα σύνορα μετά από σχεδόν 600 μέρες απομόνωσης – Συγκινητικές εικόνες

Επαναλαμβάνονται οι διεθνείς πτήσεις, με πολλές οικογένειες να ξανασμίγουν μετά από 19 μήνες

Ύστερα από 600 ημέρες απομόνωσης για την αναχαίτιση της πανδημίας της νόσου Covid- 19, η Αυστραλία «απογειώνεται» καθώς στη χώρα επαναλαμβάνονται οι διεθνείς πτήσεις. «Είναι μια μεγάλη μέρα για την Αυστραλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, αναρτώντας στο Facebook μήνυμα στο οποίο ανέφερε ότι η χώρα είναι πλέον «έτοιμη να απογειωθεί!».

Τις τελευταίες ώρες, στο Σίδνει εκτυλίσσονται συγκινητικές σκηνές με ανθρώπους που είχαν να δουν τους συγγενείς τους σχεδόν 20 μήνες μήνες να ξανασμίγουν. Στις 20 Μαρτίου του 2020, η Αυστραλία επέβαλε ένα από τα πιο αυστηρά μέτρα κλεισίματος των συνόρων για να θωρακίσει τους πολίτες της από την πανδημία του κορωνοϊού. Δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί που ζουν στο εξωτερικό δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους επί 19 μήνες, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Πλέον, οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα μέτρα αυτά και οι πλήρως εμβολιασμένοι Αυστραλοί μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα (14 ημερών).

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas είχε καθηλώσει στο έδαφος μεγάλο μέρος του στόλου της και ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλός της Άλαν Τζόις έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την επανάληψη των διεθνών πτήσεων, «η οποία, όπως τόνισε, άργησε πολύ να έρθει». «Είναι υπέροχο να βλέπω ότι οι Αυστραλοί μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους έπειτα από πολύ καιρό που έμειναν χώρια», είπε.

«Ανυπομονούσα να αγγίξω το χέρι της μαμάς μου όταν θα την έβλεπα. Λαχταρούσα να την αγκαλιάσω», υποστήριξε μία Αυστραλή που επέστρεψε για να δει τη μητέρα της που βρίσκεται στο νοσοκομείο. «Είναι πολύ συγκινητικό», πρόσθεσε. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ξένοι που διαμένουν στην Αυστραλία παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, μη μπορώντας να επιστρέψουν στις χώρες τους για να ξαναδούν τους φίλους ή τις οικογένειές τους, καθώς τα μέτρα χαλάρωσης εφαρμόζονται κυρίως για τους Αυστραλούς πολίτες.




.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: