Αφοπλιστική ερώτηση παιδιών σε πρωθυπουργό: «Έχουμε αρκετό σαπούνι;»

Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ απευθύνθηκε σήμερα σε παιδιά και δήλωσε πεπεισμένη ότι θα βρεθεί εμβόλιο κατά του κορονοϊού και η COVID-19 θα γίνει και αυτή μια νόσος σαν όλες τις άλλες για τις οποίες εμβολιάζονται τα παιδιά.

Η πρωθυπουργός μίλησε στην τρίτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται– από τότε που ενέσκηψε η πανδημία– ειδικά για τα παιδιά κατά την οποία δεν επιτρέπεται να υποβάλλουν ερωτήσεις οι ενήλικες.

Στην πρώτη τέτοια συνέντευξη, στις 16 Μαρτίου, η πρωθυπουργός είχε πει στα παιδιά ότι είναι «οκ» να φοβούνται την πανδημία.

«Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να βρούμε ένα εμβόλιο και αυτό σημαίνει ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υφίσταται αλλά επειδή θα εμβολιαστούμε δεν θα αρρωστήσουμε ή δεν θα αρρωστήσουμε σοβαρά από αυτόν», είπε η πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όταν ήταν μικρή είχε προσβληθεί από ιλαρά.

«Αυτή είναι μια ασθένεια για την οποία σχεδόν όλα τα παιδιά στην Νορβηγία εμβολιάζονται σήμερα, αλλά όταν ήμουν μικρή ήταν μια πολύ επικίνδυνη αρρώστια… Τώρα (ο κορονοϊός) θα γίνει όπως η ιλαρά ή η ερυθρά».

Μερικές από τις άλλες ερωτήσεις που έκαναν τα παιδιά, τις οποίες είχαν στείλει πριν από την συνέντευξη μέσω του τηλεοπτικού προγράμματος Supernytt, ήταν οι εξής: «Έχουμε αρκετό σαπούνι;», «Έχουν περισσέψει χρήματα στη χώρα μετά την πανδημία;» και «Μπορούμε να έχουμε ένα αντισηπτικό που να μυρίζει όμορφα;».

«Θα ήταν ωραία, αν μύριζε λουλούδια», απάντησε η πρωθυπουργός.

«Το σημαντικότερο είναι όμως ότι είναι αποτελεσματικό…και κάποιες φορές βρίσκεις αντισηπτικά που μυρίζουν καλύτερα από άλλα».

Η Νορβηγία έχει επαρκείς προμήθειες σαπουνιού για να διαχειριστεί την πανδημία, είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο υπουργός υπεύθυνος για τα Παιδιά και την Οικογένεια Κιέλ Ίνγκολφ Ρόπσταντ.

Τα σχολεία στη Νορβηγία είχαν ανοίξει στις 27 Απριλίου και άνοιξαν και πάλι μετά τις θερινές διακοπές στις 17 Αυγούστου. Οι μαθητές δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκε, αλλά πρέπει να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στα διαλείμματα.

Η Νορβηγία έχει καταγράψει συνολικά 10.871 κρούσματα του κορονοϊού και 264 θανάτους από COVID-19.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: