Αυξημένα μέτρα στα λιμάνια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σε καλύτερα επίπεδα από τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να είναι από την Παρασκευή η επιβατική κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν κάποιο νησιωτικό προορισμό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Το Λιμενικό Σώμα σε όλα τα λιμάνια της χώρας έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω των υγειονομικών μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πριν από την επιβίβασή τους, οι επιβάτες θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου από άλλους επιβάτες σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα: ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Το υπουργείο Ναυτιλίας από την Τετάρτη 3/6 έχει προχωρήσει σε αύξηση του πρωτοκόλλου επιβατών για τα επιβατηγά πλοία, από το 50% στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% από το 55% σε αυτά που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης αυξάνεται σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑμεΑ με τον συνοδό τους.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: