Αφγανιστάν – Ταλιμπάν: «Ο ηγέτης των Αφγανών που μας πολεμούν βρήκε καταφύγιο στην Τουρκία»

Ο Αχμάντ Μασούντ έχει εγκαταλείψει την πολύπαθη χώρα του σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν

Στην Τουρκία φέρεται να έχει βρει καταφύγιο ο πολέμαρχος που μάχεται τους Ταλιμπάν, Αχμάντ Μασούντ, λίγες ώρες αφότου οι ισλαμιστές αντάρτες ανακοίνωσαν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο της κοιλάδας Πανσίρ.

Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ο Μασούντ εγκατάλειψε την πολύπαθη χώρα λίγες ώρες αφότου οι ισλαμιστές αντάρτες ύψωσαν τη λευκή σημαία τους στο Μπαζαράκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Πανσίρ.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Μασούντ καλούσε σε εξέγερση κατά των ισλαμιστών ανταρτών μέσω ηχητικού μηνύματος που έστειλε στα ΜΜΕ.

Στο μήνυμά του, ο 32χρονος Μασούντ φάνηκε να παραδέχεται την ήττα του στην κοιλάδα Πανσίρ και κάλεσε τους Αφγανούς να εξεγερθούν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την ευημερία της χώρας μας».

Η ορεινή περιοχή της κοιλάδας Πανσίρ ήταν το φέουδο του διοικητή Άχμεντ Σαχ Μασούντ, του «λιονταριού του Πανσίρ», ο οποίος δολοφονήθηκε το Σεπτέμβριο του 2001 από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Κάιντα.

Ο Άχμεντ Σαχ Μασούντ ήταν επικεφαλής της αντίστασης κατά των Ταλιμπάν και είχε επίσης πολεμήσει εναντίον της σοβιετικής εισβολής. Μετά το θάνατό του ανέλαβε δράση ο γιος του, Αχμάντ Μασούντ.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ταρίκ Γκασνιβάλ δήλωσε για τον Μασούντ: «Στην κοιλάδα Πανσίρ δεν υπάρχει Ίντερνετ. Πώς (ο Αχμάντ Μασούντ) έστειλε από εκεί το μήνυμά του; Ο Αχμάντ Μασούντ βρίσκεται στην Τουρκία».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: