Αφγανιστάν: Εξουθενωμένοι Βρετανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν την Καμπούλ – "Θα επιστρέψουμε", λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Έφυγε και η τελευταία βρετανική πτήση απομάκρυνσης πολιτών από την Καμπούλ — Βίντεο και εικόνες δείχνουν εξουθενωμένους τους Βρετανούς στρατιώτες — «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διπλωματικά και ανθρωπιστικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να διατηρήσουμε τα οφέλη ων τελευταίων 20 ετών», λέει ο Βρετανός πρωθυπουργός

Εξουθενωμένοι Βρετανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τη Καμπούλ με την τελευταία πτήση του Ηνωμένου Βασιλείου από την αφγανική πρωτεύουσα την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ισχυρίζεται ότι η Γηραιά Αλβιώνα «θα επιστρέψει» στο Αφγανιστάν.

Βίντεο και εικόνες που δημοσιεύτηκαν χθες από το βρετανικό Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών και το υπουργείο Άμυνας και δείχνουν Βρετανούς στρατιώτες να εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν, ανέβηκαν χθες στο Διαδίκτυο, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα διπλωματικά και ανθρωπιστικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να διατηρήσουμε τα οφέλη ων τελευταίων 20 ετών».

Την ίδια ώρα το Πεντάγωνο δήλωσε ότι η επίθεση με drone σκότωσε δύο «ενορχηστρωτές» της διπλής βομβιστικής επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους που αιματοκύλησε το αεροδρόμιο της Καμπούλ την περασμένη Πέμπτη.Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 170 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 13 Αμερικανών στρατιωτών, δύο Βρετανών και ενός παιδιού Βρετανού υπηκόου.

Ο Βρετανός στρατηγός, σερ Ρίτσαρντ Μπάρονς υποστήριξε ότι η διπλή επίθεση αυτοκτονίας έρχεται να υπογραμμίσει την απειλή του ISIS στη Βρετανία.

«Η διπλή βομβιστική επίθεση αποδεικνύει ότι το Iσλαμικό Κράτος αποτελεί κίνδυνο για το Ηνωμένο Βασίλειο, εδώ στο εσωτερικό και για τα συμφέροντά μας στο εξωτερικό», τόνισε .

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: