Αφγανιστάν: Έκρηξη σε λεωφορείο που μετέφερε διοικητικούς υπαλλήλους των Ταλιμπάν στην Καμπούλ

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε ένα λεωφορείο που μετέφερε διοικητικούς υπαλλήλους των Ταλιμπάν στην αφγανική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

“Από την έκρηξη σε ένα μικρό λεωφορείο του υπουργείου Αγροτικής Αποκατάστασης και Ανάπτυξης τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Χαλίντ Ζαντράν και πρόσθεσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μια νάρκη που είχε τοποθετηθεί στον δρόμο.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιός ευθύνεται για την έκρηξη.

Πολλές επιθέσεις έχουν σημειωθεί σε αστικές περιοχές του Αφγανιστάν τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο μήνα επίθεση ενόπλων με στόχο ένα όχημα στο δυτικό Αφγανιστάν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, στοίχισε τη ζωή σε πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι επικεντρώνονται στην εγγύηση της ασφάλειας της καθημαγμένης από τον πόλεμο χώρας από τότε που ανέλαβαν και πάλι την εξουσία το 2021.

Παρότι οι ευρείας κλίμακας συγκρούσεις έχουν παύσει μετά την απόσυρση των ξένων δυνάμεων πριν από πάνω από ένα χρόνο, τα Ηνωμένα Έθνη δηλώνουν ότι η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα επιδεινώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ — ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: