Αφγανιστάν – Ντι Μάιο: Τελειώνουμε μέσα στις επόμενες ώρες τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

Ιταλικά στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν απομακρύνει συνολικά τουλάχιστον 4.800 Αφγανούς έως και χθες, 26 Αυγούστου, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 1.100 παιδιών

Η Ιταλία θα σταματήσει τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από το αεροδρόμιο της Καμπούλ “εντός των επομένων ωρών”, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο.

“Εντός των προσεχών ωρών, το τελευταίο (αεροσκάφος) C-130 θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Καμπούλ με επιβαίνοντες τον πρεσβευτή (του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν Στέφανο Ποντεκόρβο) και τον (Ιταλό) πρόξενο (Τομάσο Κλαούντι) καθώς και όλους τους στρατιωτικούς και καραμπινιέρους που συνέβαλαν στη διασφάλιση των επιχειρήσεων απομάκρυνσης τις τελευταίες ημέρες”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη που παραχώρησε από κοινού με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

“Είμαστε στις τελευταίες ώρες του απεγκλωβισμού. Πάνω στο αεροσκάφος θα βρίσκονται επίσης εκείνοι που κατέστησαν δυνατό να απομακρυνθούν μέσα σε μερικές ημέρες περίπου 4.900 Αφγανοί καθώς και όλοι οι Ιταλοί που το ζήτησαν”, υπογράμμισε ο ντι Μάιο.

Ιταλικά στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν απομακρύνει συνολικά τουλάχιστον 4.800 Αφγανούς έως και χθες, 26 Αυγούστου, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 1.100 παιδιών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ το υπουργείο Άμυνας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: