Αντζελίνα Τζολί: Προχώρησε σε χειρουργική επέμβαση και αφαίρεσε τις ωοθήκες της

: Προχώρησε σε και αφαίρεσε τις ωοθήκες της

Αντζελίνα Τζολί: Προχώρησε σε χειρουργική επέμβαση και αφαίρεσε τις ωοθήκες της Η Αντζελίνα Τζολί προκάλεσε αίσθηση και σοκ στην κοινή γνώμη, με την απόφασή της να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των ωοθηκών και των σαλπίγγων της. Η ίδια, γράφει για την προληπτική αυτή επέμβαση στους New York Times.

Όπως αναφέρει, προχώρησε σε αυτή την επέμβαση την Τετάρτη, δυο μετά την διπλή προληπτική μαστεκτομή όταν μετά από μια εξέταση, είχε πληροφορηθεί ότι φέρει μια μετάλλαξη του γονιδίου BRCA. Τότε, την είχαν ενημερώσει ότι έχει 87% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του στήθους και 50% από καρκίνο των ωοθηκών.

Νιώθω γυναίκα, και στηρίζεται στις επιλογές που κάνω για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, εξηγεί γράφοντας ότι μια τέτοια επέμβαση βάζει μια γυναίκα σε υποχρεωτική εμμηνόπαυση.

Προετοίμαζα τον εαυτό μου ψυχολογικά και συναισθηματικά, συζητούσα τις πιθανότητες με τους γιατρούς, έκανα έρευνες για εναλλακτικές ιατρικές μεθόδους και κατέγραφα τις ορμόνες μου, για πιθανά υποκατάστατα των οιστρογόνων ή της προγεστερόνης. Αλλά ένιωθα πως έχω ακόμα χρόνο για να κάνω την επέμβαση, γράφει η 39χρονη σταρ.

Δεν είναι εύκολο να πάρεις αυτές τις αποφάσεις, είπε. Αλλά είναι δυνατό να πάρεις τον έλεγχο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέμα υγείας, σημειώνει και συνεχίζει: Όμως, πριν από δύο εβδομάδες μού τηλεφώνησε ο γιατρός με τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου. Μου είπε ότι η CA-125 είναι φυσιολογική και ανέπνευσα με ανακούφιση, αφού αυτός ο δείκτης, αυτή η πρωτεΐνη στο αίμα, καταγράφει τον καρκίνο των ωοθηκών. Είναι μια εξέταση που κάνω κάθε χρόνο εξαιτίας του οικογενειακού ιστορικού μου. Όμως μου είπε πως έχουν ανέβει οι που δείχνουν την ύπαρξη κάποιας φλεγμονής και αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη καρκίνου. Ήθελε να με δει επειγόντως χειρουργός και να ελέγξει τις ωοθήκες μου.

Προσπάθησα να είμαι ήρεμη, να είμαι δυνατή, να σκέφτομαι πως δεν έχω λόγο να ανησυχώ πως δεν θα ζήσω για να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να μεγαλώσω τα εγγόνια μου. Τηλεφώνησα στον άντρα μου στη , που έφτασε με σε λίγες ώρες. Το όμορφο με αυτές τις στιγμές στη ζωή είναι πως έχεις τόση διαύγεια.

Την ίδια μέρα πήγα στον χειρουργό που παρακολουθούσε τη μητέρα μου και που τον είχα δει τελευταία φορά τη μέρα που πέθανε η μητέρα μου. Έκλαψε όταν με είδε: ‘Της μοιάζεις τόσο πολύ, είστε ίδιες’. Κατέρρευσα. Χαμογελάσαμε όμως και αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε μαζί το πρόβλημα.

Ήξερα πως αν ήταν καρκίνος θα ήταν στα αρχικά στάδια. Αν ήταν κάτι άλλο μέσα στο σώμα μου, θα το ήξερα σε πέντε μέρες. Πέρασα πέντε μέρες μέσα σε σκοτοδίνη, παρακολουθώντας τους αγώνες ποδοσφαίρου των παιδιών μου, δουλεύοντας, προσπαθώντας να μείνω ήρεμη, λέει η δυναμική και σκηνοθέτης. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν αρνητικά για καρκίνο, ωστόσο έπρεπε να προχωρήσει σε αφαίρεση των ωοθηκών και των σαλπιγγών.

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: