Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν έπαψα να χρησιμοποιώ τον όρο «λαθρομετανάστης»

Στον Real FM 97,8 μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα των μεταναστών, κινούμενος στην ίδια γραμμή με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια».

«Οι Αφγανοί δεν είναι πρόσφυγες. Το Αφγανιστάν δεν θεωρείται χώρα εμπόλεμη, κατά συνέπεια δεν είναι πρόσφυγες. Αρμόδιες είναι οι ελληνικές επιτροπές με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο. Ας μην τους ονοματίζουμε μόνοι μας όλους πρόσφυγες. Πρόσφυγες για εμάς θεωρούνται μόνο οι προερχόμενοι από τη Συρία και αυτοί είναι το 7%. Το 93% είναι μη πρόσφυγες, είναι λαθρομετανάστες, έρχονται για οικονομικούς λόγους», είπε αρχικά.

«Οι αρμόδιες επιτροπές, οι επί ΣΥΡΙΖΑ επιτροπές, τους προερχομένους από το Αφγανιστάν τους θεωρούν μετανάστες, όχι πρόσφυγες. Τι θέλετε, να αλλάξουμε την πολιτική όλης της Ευρώπης; Μπορεί εξατομικευμένα καθένας να πει ότι έχει ειδικό λόγο», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν έπαψα να χρησιμοποιώ τον όρο λαθρομετανάστης. Ο όρος λαθρομετανάστης δεν είναι μειωτικός, εκτός αν είναι μειωτικός ο όρος λαθραναγνώστης, ο όρος λαθρέμπορος, ο όρος λαθροθήρας κ.λp. Έχω σπουδάσει την ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δεν θα βάλω την κάθε εισαγγελέα να μου κρίνει τα ελληνικά μου. Στην ελληνική γλώσσα ο όρος λάθρα σημαίνει κρυφά, παράνομα», πρόσθεσε ακόμα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: