Αντώνης Διαμαντάρης: Το έγγραφο από το Columbia και το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Οι κυβερνητικοί κύκλοι εξαπέλυσαν επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση του Αντώνη Διαματάρη.

«Ο Aντώνης Διαματάρης παρουσίασε σήμερα το επίσημο έγγραφο από το πανεπιστήμιο Columbia, που πιστοποιεί ότι είχε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται για την απόκτηση MBA», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Μάλιστα συμπληρώνουν πως: «Ήταν ακριβής λοιπόν η δήλωσή του ότι σπούδασε στο Columbia, παρότι δεν προσήλθε να παραλάβει το πτυχίο του. Ο ίδιος, για λόγους ευθιξίας κι επειδή αμέλησε να αποχωρήσει έγκαιρα από τη θέση διευθύνοντος συμβούλου, υπέβαλε την παραίτησή του».

Στη συνέχεια στο στόχαστρο μπαίνει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Έχουν άραγε κάποιο σχόλιο για το επίσημο έγγραφο του Columbia, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να τον κανιβαλίσουν; Θα του ζητήσουν συγγνώμη για όσα ψέματα είπαν εις βάρος του; Με την παρουσίαση του σημερινού εγγράφου κλείνει ένας κύκλος, με τη λάσπη να επιστρέφει σε αυτούς που την εκτόξευσαν.

Ας το καταλάβουν. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε όταν κυβερνούσαν εκείνοι, για τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Η λέξη ευθιξία μπορεί να είναι άγνωστη για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως για τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Τσίπρα».

Ο Αντώνης Διαμαντάρης είχε παραιτηθεί στις 5 Δεκεμβρίου από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για τον απόδημο Ελληνισμό, κάνοντας λόγο για προσωπικές επιθέσεις που δέχεται.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αντώνης Διαματάρης ανέφερε για την παραίτησή του: «υπήρξαν τέσσερις κατηγορίες εναντίον του. Η μία ήταν για το πτυχίο, η δεύτερη ότι μπήκα στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης και άλλαξα το βιογραφικό μου, στην οποία δεν είχα πρόσβαση και μάλιστα καλώ τον εισαγγελέα να το εξετάσει γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η τρίτη είχε να κάνει με έναν συνεργάτη μου που είχε έξι δίκες και είναι αθώος σε όλες, κανείς όμως δεν έκανε ένα τηλέφωνο για να δει αν είναι αλήθεια και η τέταρτη έχει να κάνει με το ότι παρέμεινα μέτοχος σε εταιρείες.

Επειτα από 24 ώρες ταξίδι για Αυστραλία ανοίγω το τηλέφωνό μου και βλέπω ότι γίνεται της τρελής στην Αθήνα και βλέπω ότι μεταξύ άλλων ότι υπήρχε ασυμβίβαστο επιχειρηματία και υφυπουργού. Ισχύει ότι είχα μείνει μέτοχος σε εταιρείες. Στις ΗΠΑ είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα. Ήταν θέμα αφέλειας και απροσeξίας και αναλαμβάνω πλήρη την ευθύνη. Βλέποντας αυτόν τον πόλεμο λύγισα και είπα έως εδώ… Δεν θέλω να δημιουργώ προβλήματα στον φίλο πρωθυπουργό».

Μάλιστα εξέφρασε και την απογοήτευσή του για τον Αλέξη Τσίπρα: «θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου και τη λύπη μου γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στηρίχθηκε σε κάποιον που δεν έχει καμία υπόληψη στις ΗΠΑ και ο κύριος αυτός είναι υπεύθυνος που έβγαλε ένα χαρτί για τις σπουδές μου που δεν ίσχυε, αλλά ισχύει η επιστολή του ίδιου του πανεπιστημίου Columbia».

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: