Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, κατά τις οποίες οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια και αύριο Τετάρτη οι μαθητές της Γ’ λυκείου θα έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματά τους. Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για την τελική ευθεία των Πανελλαδικών, που ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ.

Για τα ΓΕΛ, οι πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου και οι πρακτικές δοκιμασίες από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου.

Στις 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων (9 — 14/6) θα αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού και οι δύο τελευταίες το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού (16/6) και τα Μαθηματικά και την Ιστορία Γενικής Παιδείας (19/6).

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν επίσης με Γλώσσα. Στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και στο διάστημα 10 — 21/6 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου. Θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: