Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: “Σκόνη” οι πρόσφυγες και “σκουπίδια” οι καταληψίες [βίντεο]

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο οποίος ουσιαστικά αποκάλεσε “σκόνη” τους πρόσφυγες και “σκουπίδια” τους καταληψίες.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την εκκένωση των καταλήψεων το πρωί της Δευτέρας στα Εξάρχεια, ο Σταύρος Μπαλάσκας, είπε: “Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας — θα μπορούσαμε να πούμε- ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, και αυτή σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας”.

Η δημοσιογράφος της εκπομπής, επαναλαμβάνοντας τη φράση του, προσπάθησε να υποστηρίξει ότι με τον όρο “σκουπίδια” εννοούσε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας.

“Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, όταν θα αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί για να μπορέσουμε να το συζητήσουμε εδώ”, ήταν η απάντηση του.

“Θα πρέπει κάποιοι άνθρωποι που είναι πίσω από τους κακομοίρηδες (σ.σ. εννοεί πρόσφυγες και μετανάστες), θα πρέπει να πληρώσουν στο δικαστήριο ποινικά την πράξη του να διαφυλάττουν αυτούς τους ανθρώπους”, είπε ακόμα ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: