Αντιμέτωποι με την θανατική ποινή οι αιχμάλωτοι μαχητές του Αζόφ λένε οι φιλορώσοι αυτονομιστές

Τα μέλη του τάγματος Αζόφ που πολέμησαν στη Μαριούπολη κρατούνται στο Ντονέτσκ και κινδυνεύουν να τους επιβληθεί η θανατική ποινή είπε στη ρωσική τηλεόραση ο «υπουργός Δικαιοσύνης» της αυτονομιστικής περιφέρειας του Ντονέτσκ

Οι Ουκρανοί μαχητές του τάγματος του Αζόφ οι οποίοι παραδόθηκαν αφού πολέμησαν στη Μαριούπολη θα δικαστούν και κινδυνεύουν με τη θανατική ποινή, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της αυτονομιστικής περιφέρειας του Ντονέτσκ.

«Όλοι οι αιχμάλωτοι πολέμου βρίσκονται στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» είπε στη ρωσική τηλεόραση ο Γιούρι Σιροβάτκο, ο «υπουργός Δικαιοσύνης» αυτής της αυτοανακηρυχθείσας «δημοκρατίας».

«Πιο συγκεκριμένα, έχουμε 2.300 αιχμαλώτους πολέμου από το Αζοφστάλ», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι το τάγμα «Αζόφ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση» και για όλα τα μέλη του θα διενεργηθεί έρευνα ενόψει της δίκης τους. «Σε εμάς, τέτοιοι εγκληματίες τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών, τη θανατική ποινή», κατέληξε.

Οι τελευταίοι υπερασπιστές της Μαριούπολης παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στο διάστημα 16-20 Μαΐου, έπειτα από σφοδρές μάχες που κράτησαν τρεις μήνες. Οι ρωσικές αρχές χαρακτηρίζουν «νεοναζιστές» τους μαχητές του Αζόφ, ενός τάγματος που ιδρύθηκε από Ουκρανούς εθνικιστές και αφήνουν να εννοηθεί ότι θα τους αντιμετωπίσουν ως εγκληματίες πολέμου και όχι ως αιχμαλώτους πολέμου.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησαν από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να απελευθερώσει αυτούς τους αιχμαλώτους.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: