Αντικύθηρα: Συνελήφθησαν δύο από τους διασωθέντες ως διακινητές – Στους 11 οι νεκροί από το ναυάγιο

Χειροπέδες σε δύο από τους διασωθέντες από τη βραχονησίδα Πρασονήσι μετά τη βύθιση ιστιοφόρου ανοιχτά των Αντικυθήρων από την οποία έχασαν τη ζωή τους 11 μετανάστες προχώρησε το Λιμενικό.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης αναφορικά με τη διάσωση αλλοδαπών από τη νησίδα Πρασονήσι στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Αντικυθήρων το Λιμενικό ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών. Η μεταφορά των αλλοδαπών που απεγκλωβίστηκαν ολοκληρώθηκε με ασφάλεια χθες το απόγευμα.

Παράλληλα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά διενεργεί προανάκριση και προέκυψε ότι δύο εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 43 και 44 ετών, φέρεται να είναι οι διακινητές των υπολοίπων και ακολούθως συνελήφθησαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες χθες, η μεταφορά των αλλοδαπών που απεγκλωβίστηκαν από τη νησίδα Πρασονήσι στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Αντικυθήρων την 24-12-2021, στον λιμένα Πειραιά.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε από το Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.-070, ενώ κατά την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προέκυψε ότι δύο εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 43 και 44 ετών, φέρεται να είναι οι διακινητές των υπολοίπων και ακολούθως συνελήφθησαν».


Οι διασωθέντες ήταν 90 (52 άνδρες, 11 γυναίκες και 27 ανήλικοι) και οι νεκροί 11 (9 γυναίκες και 2 άνδρες). Οι σοροί των μεταναστών περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού με τη βοήθεια υποβρύχιας έρευνας από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού που πραγματοποιήθηκε εντός του ιστιοφόρου που βρίσκεται βυθισμένο στο σημείο της προσάραξης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με τελικό προορισμό τις ιταλικές ακτές.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: