Αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων για τις συλλήψεις του εκδότη και του διευθυντή των «Παραπολιτικών»

Σκληρές ανακοινώσεις εξέδωσαν τα κόμματα για τις συλλήψεις του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου.

Νέα Δημοκρατία «Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μία κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης. Η ΝΔ εμπιστεύεται απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.

ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, σχολιάζει τη σύλληψη των διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά», λέγοντας πως «αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης».
«Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ. Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη
Δημοκρατία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

To Ποτάμι

Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία.

ΔΗΜΑΡ

Τα γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με την σύλληψη διευθυντή εφημερίδας μετά από μήνυση του Προέδρου των ΑΝΕΛ για άρθρο της εφημερίδας δείχνουν ότι ορισμένοι δεν κατανοούν το λειτούργημα του Τύπου σε μια δημοκρατία. Οι πρακτικές του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου δείχνουν ξεκάθαρα πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τον ρόλο των ΜΜΕ.

Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ορντινάτσες, ούτε διαφημιστές της εκάστοτε κυβέρνησης, πρέπει να ελέγχουν την εξουσία και τα πεπραγμένα της. Αντίθετα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θεωρεί ότι πρέπει να ακούει μόνο επαίνους. Η οικονομική και κοινωνική κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε κρίση της δημοκρατίας που θα οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς. Φαίνεται ότι υλοποιείται η πρόσφατη «προτροπή» του πρωθυπουργού προς τους διαδηλωτές «ότι καλά κάνετε και δεν διαβάζετε εφημερίδες».

Ο Χάρης Θεοχάρης

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος σημειώνει: «H κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. «Όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντί μας».

Επειδή όμως ο αυταρχισμός είναι πιο επικίνδυνος από την απληστία, την ανικανότητα ή την ιδεοληψία -χαρακτηριστικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- να ξέρουν ότι θα βρουν απέναντί τους κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να ξέρουν επίσης πως -ιστορικά- όσοι μετέρχονται αυταρχισμού τα ίδια εργαλεία χρησιμοποιούνται εναντίον τους.

Η σύλληψη του Διευθυντή των Παραπολιτικών Παναγιώτη Τζένου θυμίζει άλλες εποχές. Από την Αριστερά των αγώνων για την ελευθερία του Τύπου στην Αριστερά των συλλήψεων διευθυντών εφημερίδων.
Όλα τελικά είναι ένας »Καμμένος» δρόμος…»

Πηγή: lykavitos.gr - politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: