Αντιδράσεις κομμάτων για τη καταγγελία – βόμβα του Δ. Καμμένου

Κλυδωνισμούς στην κυβερνητική πλειοψηφία και αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλούν οι δηλώσεις του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντιπροέδρου της Εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, Δημήτρη Καμμένου, με τις οποίες αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις και τις παλινωδίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που προηγήθηκαν του πορίσματος που ανακοινώθηκε.

Η δήλωση-«βόμβα» του κ. Καμμένου πως «ένα αόρατο χέρι» προσέθετε ή αφαιρούσε παραγράφους στα συμφωνηθέντα συμπεράσματα, προκάλεσε ένα «τσουνάμι» αντιδράσεων από κόμματα και βουλευτές της αντιπολίτευσης και αναμένεται να κυριαρχήσει στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ζητούν ήδη εξηγήσεις από την κυβέρνηση, που προς το παρόν τηρεί «σιγή ιχθύος» κι έχει αποφύγει κάθε ανακοίνωση ή διαρροή από το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Η ύπουλη και μεθοδευμένη παρέμβαση στο πόρισμα για τα δάνεια των Κομμάτων και των Μ.Μ.Ε., που η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται από τον Αντιπρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων» υπογράμμισε με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Δημήτρης Καμμένος καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση ενός «αόρατου χεριού» στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που «αφαίρεσε και πρόσθεσε» παραγράφους.
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ήδη υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Οι σημερινές καταγγελίες του συνεταίρου κ. Δημ. Καμμένου, για παρεμβάσεις και «αόρατα χέρια» από κέντρα εκτός της εξεταστικής επιτροπής είναι κόλαφος για την Δημοκρατία και τους θεσμούς. Τι έχει να απαντήσει το Μαξίμου και ο κ. Τσίπρας;» ρωτά με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης

«Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες μου για προσθαφαιρέσεις από το Μαξίμου στο πόρισμα της Εξεταστικής, έρχεται η επιβεβαίωσή τους από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος κάνει λόγο για «ένα αόρατο χέρι» που αφαίρεσε κομμάτια του και πρόσθεσε άλλα. Η αλήθεια δεν κρύβεται:

ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να καλύψει με κοινοβουλευτικό μανδύα τους εκβιασμούς του, που γίνονται με σκοπό να αμβλυνθεί η εναντίον του κριτική. Και αυτή του η προσπάθεια, όμως, κατέληξε σε φιάσκο» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

O αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter παρατήρησε: «Απίστευτη Κυβέρνηση, βουλευτής της πλειοψηφίας και συγγενής του Υπουργού Αμύνης, καταγγέλλει εξωθεσμική παρέμβαση σε κάτι τόσο σοβαρό»!

«Οι αναφορές του βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και Αντιπροέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για «ένα αόρατο χέρι» που αφαιρούσε και πρόσθετε παραγράφους στο πόρισμα της Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ συνιστούν μείζον ζήτημα και αναδεικνύουν ακόμη πιο έντονα το θέμα που ανέδειξε από την πρώτη στιγμή η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο πλαίσιο της Επιτροπής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Και προσθέτει: «Αν αυτά τα οποία καταγγέλλονται, έχουν συμβεί, πρόκειται όχι για απλή παραβίαση της κοινοβουλευτικής τάξης αλλά για μια ανεπίτρεπτη παρέμβαση που ξεπερνά κάθε όριο με στόχο την αλλοίωση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής εναντίον συγκεκριμένων ΜΜΕ. Αφού δεν ήθελαν να απαντήσουν στην αντιπολίτευση, τώρα δεν τους μένει παρά να απαντήσουν και να διερευνήσουν άμεσα τις πρωτοφανείς καταγγελίες του κυβερνητικού βουλευτή».

Την συνέντευξη του Δημήτρη Καμμένου στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» σχολίασαν και αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά ουδείς από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αν και συνήθως είναι «λαλίστατοι» στα social media.

Μεταξύ άλλων, δήλωσαν:

Μάκης Βορίδης (Ν.Δ.): Μήπως να μας πουν ποιανού ήταν το αόρατο χέρι που προσθαφαιρούσε παραγράφους στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής;

Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι): Όταν τα λέμε εμείς είμαστε πουλημένοι, κομπλεξικοί, εμπαθείς κλπ. Έλα όμως που τα ίδια λένε και οι δικοί τους…

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη): Ο Δημήτρης Καμμένος αδειάζει Τσίπρα και Καμμένο…η απόλυτη ξεφτιλά! Το Μαξίμου κρύβεται πίσω απ ολα !!

Χάρης Θεοχάρης (ανεξάρτητος) Οι καταγγελίες του αντιπροέδρου της εξεταστικής επιτροπής είναι πολύ σοβαρές. Το πόρισμα αποδείχτηκε άνθρακες αντί θησαυρού για το ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: lykavitos.gr - politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: