Αντιδράσεις και προειδοποιήσεις για το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα

Αντιδράσεις και προειδοποιήσεις για το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα

Αντιδράσεις και προειδοποιήσεις για το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα

Να μην απομονωθεί από τους ευρωπαίους εταίρους του καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Hannover Allgemeine Zeitung, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο . Ανάλογη στάση τηρεί και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ δαφορετική άποψη εκφράζει η επικεφαλής της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, με την αναλυτική λίστα μεταρρυθμίσεων και την επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο Αλέξης είχε αρχίσει να ανακτά την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των εταίρων, όμως ήταν απαράδεκτο ο να εκφράζει εικασίες ότι ως αντάλλαγμα για μία ρωσική βοήθεια θα διακυβευθεί η ενιαία ευρωπαϊκή στάση απέναντι στη Ρωσία, κατά τον Σουλτς, ενώ επισημαίνεται πως και ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί είχε προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα για την προσέγγιση με τη Μόσχα.

Επικριτικός για την επίσκεψη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα εμφανίζεται με δηλώσεις του στην εφημερίδα και ο πρόεδρος της γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γκίντερ Κρίχμπαουμ, σχολιάζοντας πως αν η ελληνική νομίζει πως μπορεί να βρει την ψυχή’ της στη Μόσχα, τότε κάθεται σε λάθος άλογο.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως η Ρωσία παρακάμπτει ευρωπαϊκές αξίες όπως η ειρήνη, η ελευθερία, η δημοκρατία και το δικαίου, και ως εκ τούτου όποιος θέλει περαιτέρω ευρωπαϊκή βοήθεια πρέπει να έχει τη πυξίδα του στραμμένη προς τις Βρυξέλλες, όχι προς τη Μόσχα.

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: