Αντιδράσεις από σeξιστική ανάρτηση Γαβρόγλου κατά Κεραμέως

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στα social media μια ανάρτηση του πρώην υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος επιτέθηκε σeξιστικά κατά της νυν υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Με αφορμή τη δήλωση της Νίκης Κεραμέως για 17 μαθητές κατά μέσο όρο ανά τάξη, ο κ. Γαβρόγλου έγραψε μεταξύ άλλων πως η υπουργός «ενισχύει το στερεότυπο οτι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική»!

«Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ εστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως», έγραψε ο τέως υπουργός Παιδείας.

Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων και κάπως έτσι ο πρώην υπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε «διευκρίνιση».

«Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστεο.
Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς!
Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά», έγραψε.

Η αρχική ανάρτηση του πρώην υπουργού Παιδείας προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, μεταξύ αυτών και της Νίκης Κεραμέως η οποία έκανε λόγο για «αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας».

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: