Αδιανόητη απάτη γιατρού που γονιμοποιούσε με δικό του σπέρμα τις ασθενείς του. Σήμερα είναι πατέρας τουλάχιστον 48 παιδιών

Γιατρός από Ιντιάνα στις Ηνωμένες Πολιτείες γονιμοποιούσε τεχνητά με το σπέρμα του τις ασθενείς του χωρίς να πάρει την άδειά τους ή να τις ενημερώσει ότι ήταν ο πραγματικός δωρητής τους. Σήμερα εκτιμάται ότι έχει τουλάχιστον 48 παιδιά.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της ιστοσελίδας The Atlantic, η δράση του γιατρού αποκαλύφθηκε ότι τον Αύγουστο του 2017 ένας άγνωστος πλησίασε την 33χρονη Χέδερ Γουκ και της είπε ότι είναι ετεροθαλή αδέλφια.

Παρόλο που στην αρχή δεν τον πίστεψε, όταν της ανέφερε ότι πατέρας του είναι ο Δρ. Ντόναλντ Κλάιν, η κοπέλα μπήκε σε υποψίες. Θυμήθηκε ότι αυτός ήταν ο γιατρός που είχε επισκεφθεί παλιά η μητέρα της και την βοήθησε να γονιμοποιήσει.

Όσα παιδιά γνώριζαν ότι οι μητέρες τους είχαν πάει στον συγκεκριμένο γιατρό κατά τη δεκαετία του 70 και 80, έκαναν τεστ DNA.

Επιβεβαιώθηκε ότι τα 48 από ήταν παιδιά του Δρ. Ντόναλντ Κλάιν.Όμως, θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερα που ακόμη δεν έχουν ανακαλύψει την απάτη του αμερικανού γιατρού.

Κάποια από τα παιδιά του έφτιαξαν ομάδα στο Facebook για να επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και για να βρουν και άλλα αδέρφια τους.

Ο Κλάιν συνήθιζε να τους λέει ότι το σπέρμα προέρχεται από ειδικευόμενους γιατρούς και πως το ίδιο σπέρμα χρησιμοποιείται μόνο για τη γονιμοποίηση τριών γυναικών.

O Δρ. Ντόναλντ Κλάιν

Έξι από τα παιδιά του αποφάσισαν να τον επισκεφτούν και τελικά παραδέχτηκε τη δράση του.

Τον Δεκέμβριο του 2017 ο 80χρονος γιατρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα για έναν χρόνο. Όμως, δεν οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, καθώς η πράξη του δεν απαγορεύεται από τον νόμο.

Μια μητέρα που είχε απευθυνθεί στον Ντόναλντ Κλάιν και την υπέβαλλε σε τεχνητή γονιμοποίηση τουλάχιστον 15 φορές μέχρι να «πιάσει» παιδί, δήλωσε ότι νιώθει σαν να βιάστηκε.

Στο τέλος της δεκαετίας του 70 που ο Κλάιν άνοιξε το ιατρείο του, δεν υπήρχαν πολλές τράπεζες σπέρματος, ούτε αρκετοί δότες.

Ο γιατρός ζήτησε συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσε.

Πηγή: valueforlife.gr

(?)

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: