Αντί για κινητά και ρούχα έστελναν στους αγοραστές… συσκευασίες χυμών!

Οι απατεώνες δρούσαν επί δύο χρόνια διαπράττοντας συνολικά 21 απάτες

Με ψεύτικα προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτούσαν αγγελίες για την πώληση ειδών ρουχισμού και κινητών σε δελεαστικές τιμές τρεις άνδρες ηλικίας 27, 32 και 49 χρόνων και μία 26χρονη, αλλά αντί για το εμπόρευμα που διαφήμιζαν έστελναν στους αγοραστές… συσκευασίες χυμών!

Η κομπίνα είχε τεθεί σε εφαρμογή από τον Δεκέμβριο του 2018 ως και το Νοέμβριο του 2020, διάστημα στο οποίο οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά 21 απάτες και μία απόπειρα αποκομίζοντας το αντίτιμο που κατέθεταν οι ανυποψίαστοι αγοραστές, από τους οποίους ζητούσαν να πληρώνουν με ταχυδρομική επιταγή! Στη συνέχεια, τους έστελναν δέματα που περιείχαν ευτελούς αξίας ρούχα ή χάρτινες συσκευασίες χυμών με το σχήμα κινητών!

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι τέσσερις Έλληνες είχαν τσεπώσει συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Ωστόσο, η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια Άργους-Μυκηνών για την ταυτοποίηση ενός ακόμη μέλους της ομάδας και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες απάτες. Η δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου αφορά σε κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και απάτη με υπολογιστή.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: