Άδειοι δρόμοι, έρημα και ερειπωμένα σπίτια. Τρομακτικές πόλεις-φαντάσματα (ΦΩΤΟ)

Οι έρημες πόλεις είναι πολλές, ωστόσο, υπάρχουν μερικές που είναι ακόμα πιο τρομακτικές από τις άλλες. Πόλεις που η εγκατάλειψή τους συνοδεύεται από γεγονότα που κάνουν ακόμα πιο βαρύ το «κλίμα» για τον πιθανό επισκέπτη.

Άδειοι δρόμοι, έρημα και ερειπωμένα σπίτια, φύση που οργιάζει, και, πάνω απ” όλα, μια παράξενη σιωπή που σκεπάζει τα πάντα.

Αν έχετε ήδη ανατριχιάσει, τότε καλά κάνετε: αυτή είναι η ατμόσφαιρα που κυριαρχεί σε διάφορες πόλεις-φαντάσματα ανά τον κόσμο, πόλεις που έχουν για τον ένα ή τον άλλο λόγο εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους.

 

Μερικές από αυτές τις πόλεις, ίσως οι πιο τρομακτικές είναι οι παρακάτω:

Πριπιάτ, Ουκρανία

Είναι η πόλη που εγκαταλήφθηκε άρον-άρον από τους κατοίκους της μετά το δυστύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ. Η εκκένωση της πόλης έγινε τόσο γρήγορα που στα εγκαταλελειμένα σπίτια βρίσκονται ακόμα τα πράγματα των κατοίκων που έφυγαν τρέχοντας από την πόλη για να γλυτώσουν από τη ραδιενέργεια.

Νήσος Χασίμα, Ιαπωνία

Από ψηλά μοιάζει με τεράστιο πολεμικό πλοίο και κάποτε ήταν μια ανθούσα κοινότητα που ζούσε από τα υποθαλάσσια ανθρακορυχεία της περιοχής. Όμως όταν ο άνθρακας τελείωσε, τελείωσε και η ζωή στο νησί, που σήμερα είναι άδειο και έρημο.

Κένεκοτ, Αλάσκα

Ως το 1950 ήταν μια πλούσια πόλη, χάρη στα ορυχεία και εργοστάσια χαλκού, ωστόσο, από τότε άδειασε και παραμένει ως σήμερα μια πόλη-φάντασμα.

Νήσος Ρος, Ινδία

Χαρακτηριζόταν ως το «Παρίσι της Ινδίας», ωστόσο, ένας σεισμός και μια εισβολή των Ιαπώνων το 1941 οδήγησε στη σταδιακή του ερήμωση.

Οραντούρ συρ Γκλαν, Γαλλία

Ο χρόνος σταμάτησε για την πόλη αυτή το 1944 όταν ναζιστικά στρατεύματα των SS σφαγίασαν τους σχεδόν 630 κατοίκους της. Ο Σαρλ ντε Γκολ αποφάσισε να μετατρέψει την πόλη σε μουσείο και παραμένει όπως ήταν την ημέρα της σφαγής ως και σήμερα.

 

 topontiki.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: