9 σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν συνδέεστε σε δωρεάν Wi-Fi

© depositphotos

Οι χάκερ χρησιμοποιούν συχνά δίκτυα με ονόματα παρόμοια με αυτά που βρίσκονται ήδη κοντά. Η μόνη διαφορά είναι ότι ένα αυθεντικό hotspot απαιτεί πληρωμή ή εξουσιοδότηση / κωδικό πρόσβασης, ενώ ένα ψεύτικο είναι ελεύθερο για χρήση. Επομένως, πριν συνδεθείτε σε ένα δωρεάν δίκτυο, ρωτήστε πρώτα τον ιδιοκτήτη του για το όνομά του.

Χρησιμοποιείτε πάντα τις πιο πρόσφατες εκδόσεις Αntivirus. Υπάρχουν νέοι τρόποι χακαρίσματος που εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά και το antivirus θα πρέπει να παραμένει ενημερωμένο. Εκτός αυτού, το λογισμικό εντοπισμού ιών σας προειδοποιεί για πιθανές συνδέσεις ψεύτικων hotspot.

Ένα δίκτυο που δεν απαιτεί πρόσθετες ενέργειες για σύνδεση είναι πιθανώς δόλιο. Για να παραμείνετε στην ασφαλή πλευρά, επιλέξτε ένα hotspot που απαιτεί να εισαγάγετε έναν κωδικό που αποστέλλεται ως μήνυμα κειμένου στο τηλέφωνό σας. Αυτό θα σας προστατεύσει από τους εγκληματίες που αντιγράφουν τα ονόματα των δωρεάν δικτύων.

Παρά το γεγονός ότι είναι προφανές ότι δεν πρέπει να γράφετε τους κωδικούς πρόσβασης στις συσκευές σας, πολλοί κάνουν ακριβώς αυτό. Αυτή η απροσεξία καθιστά πολύ πιο εύκολο για τους εγκληματίες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης στη συσκευή σας, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που κρυπτογραφεί τις πληροφορίες σε αυτήν.

Τα ψεύτικα δίκτυα ενδέχεται επίσης να σας ανακατευθύνουν σε γνωστούς ιστότοπους, με εξαίρεση όσους πραγματικά συλλέγουν μόνο τα προσωπικά σας δεδομένα. Εάν βλέπετε παράξενους χαρακτήρες σε μια διεύθυνση URL οικείου ιστότοπου, πιθανότατα αυτό σημαίνει ότι αυτός ο ιστότοπος δεν είναι αυθεντικός. Το Google.gr και το google.gr δεν είναι τα ίδια. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αξιόπιστο και ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, επειδή ένα καλό πρόγραμμα περιήγησης θα εντοπίσει τέτοιες διαφορές και θα σας προειδοποιήσει.

© depositphotos

Μια ασφαλής σύνδεση είναι εύκολο να προσδιοριστεί: η διεύθυνση URL αρχίζει με https:// αντί για το συνηθισμένο http://. Ορισμένοι ιστότοποι, όπως το Google, χρησιμοποιούν πάντα μια ασφαλή σύνδεση για τη μεταφορά δεδομένων. Αν θέλετε όλοι οι ιστότοποι να είναι ασφαλείς, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε την επέκταση HTTPS Everywhere, συμβατή με όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης.

(?)

perierga

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: