70χρονη καθάρισε ολομόναχη μέσα σε ένα χρόνο 54 ακτές (εικόνες)

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, μία 70χρονη γυναίκα από την Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας έχει βάλει ως σκοπό της ζωής της να αφήσει τις ακτές της πατρίδας της πεντακάθαρες για τις επόμενες γενιές.

Η Πατ Σμιθ, λοιπόν, εδώ και περίπου 12 μήνες, περιοδεύει σε διάφορες ακτές των βρετανικών νησιών με έναν μοναδικό σκοπό: να μην αφήσει ούτε δείγμα σκουπιδιού σε καμία από όσες παραλές επισκέπτεται.

Τα αποτελέσματα της δράσης της Σμιθ παρουσιάζει το BrighSide. Η 70χρονη Βρετανίδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς από την έναρξη της δράσης της μέχρι σήμερα, 54 ολόκληρες παραλίες της ευρύτερης περιοχής… έλαμψαν.

Να αναφέρουμε ότι η Πατ Σμιθ ξεκίνησε την «εκστρατεία» της για την αντιμετώπιση της ρύπανσης των θαλασσών μετά την παρακολούθηση διάφορων ντοκιμαντέρ σχετικά με το μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα, ενώ δηλώνει αποφασισμένη να επεκτείνει την δράση της και σε άλλες ακτές της χώρας.

Η ίδια η 70χρονη «κυνηγός σκουπιδιών» αναφέρει ότι το βράδυ μετά την προβολή του πρώτου ντοκιμαντέρ δεν μπορούσε να κλείσει μάτι εξαιτίας του προβληματισμού και της θλίψης που ένιωθε για την κατάσταση του πλανήτη και το επόμενο πρωί αποφάσισε να οργανώσει την δική της συμβολή στην σωτηρία των ωκεανών.

Αφού κατέγραψε τις ακτές που έχριζαν άμεσου καθαρισμού, ξεκίνησε να οργώνει ολόκληρη την Κορνουάλη, μαζεύοντας σκουπίδια κι επικίνδυνα πλαστικά, ενώ κάθε εβδομάδα ολοκλήρωνε κι από έναν καθαρισμό.

Όπως είναι φυσικό, η ιστορία της Σμιθ έχει κερδίσει μία θέση στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου, με την ίδια να καλεί τους συμπατριώτες της να αναλάβουν κι εκείνοι με τη σειρά τους τις ευθύνες τους, ώστε ο κόσμος που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές να μην είναι στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής καταστροφής.

viral

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: