7 Tips για να απλώνεις σωστά τα ρούχα σου και να στεγνώνουν πιο γρήγορα τώρα που κάνει κρύο

Δεν είναι μόνο το σιδέρωμα «τέχνη», ούτε μόνο το πλύσιμο κρύβει μυστικά και tips. Θέλει και το άπλωμα των ρούχων τον τρόπο του, γι’ αυτό βρήκαμε για εσένα πώς πρέπει να τα κρεμάς στην απλώστρα για να σιδερώνονται πιο εύκολα και να στεγνώνουν και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τώρα που κάνει κρύο και έχει υγρασία. Διάβασε από κάτω εφτά μυστικά μόνο για τις καλές νοικοκυρές!
7 Tips για να απλώνεις σωστά τα ρούχα σου και να στεγνώνουν πιο γρήγορα τώρα που κάνει κρύο

#1. Τα μπλουζάκια και τα φανελάκια τα απλώνουμε πάντα από τις άκρες και ποτέ από τους ώμους.
#2. Δεν τα διπλώνουμε όταν τα απλώνουμε στο σχοινί ή στην απλώστρα, καθώς αργούν να στεγνώσουν και «τσακίζουν» στη μέση γεγονός που δυσκολεύει το σιδέρωμα.
#3. Για να μην είναι τσαλακωμένα τα ρούχα όταν τα απλώνουμε, προσέχουμε να μην βάζουμε πολλά ρούχα στο πλυντήριο κατά τη διάρκεια της πλύσης.
#4. Τα πουλόβερ δεν τα απλώνεις ποτέ γιατί ξεχειλώνουν. Τα τοποθετείς οριζόντια πάνω σε μια λεία επιφάνεια, όπως το τραπέζι του μπαλκονιού, αφού έχει βάλει από κάτω μια πετσέτα για να απορροφά τα νερά.
#5. Τα jeans είναι «άγρια» και σκληρά μετά το στέγνωμα. Για να το αλλάξεις αυτό και να τα απλώνεις χωρίς να χρειάζεται αν σκεφτείς παραπάνω, πρόσθεσε με το που αρχίσει η διαδικασία του ξεβγάλματος στο πλυντήριο, ένα φλιτζάνι άσπρο ξύδι
#6. Μην απλώνεις τα ρούχα διπλωμένα στη μέση. Κρέμασέ τα ανάποδα, δηλαδή τις μπλούζες από τις άκρες τους κι όχι από τους ώμους και τα παντελόνια από τα μπατζάκια κι όχι από την περιοχή της ζώνης. Έτσι θα στεγνώσουν πιο γρήγορα.
#7. Βρες εκείνο το σημείο στο μπαλκόνι σου που το βλέπει περισσότερο ο ήλιος ή που φυσάει πιο έντονα ο αέρας και τοποθέτησε εκεί την απλώστρα σου.

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: