7 φορές που η διαφορετικότητα έκανε την παρουσία της αισθητή στα shows του NYFW

Διάβασε ακόμη:

Σε αυτό όμως που κάνουν την διαφορά, είναι στο είδος των shows που παρουσιάζουν. Αν στο κομμάτι του design υπάρχει έλλειψη δημιουργικότητας, στο κομμάτι του θεάματος οι Αμερικάνοι είναι μανούλες. Φέτος, λοιπόν, οι επιδείξεις μόδας στο NYFW είχαν ένα σημαντικό στοιχείο που ακόμα κι αν δούμε καλύτερα ρούχα στις επερχόμενες κολεξιόν, αυτό και μόνο αρκεί για να πούμε ότι η Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη παίρνει από εμάς τα πρωτεία.

Δες ακόμη:

Στα fashion shows για τις Spring 2020 συλλογές, επικράτησε η διαφορετικότητα. Τι εννοούμε ότι χρησιμοποιούμε τον όρο αυτό; Σημαίνει ότι είδαμε ανθρώπους στην πασαρέλα που δεν υπάγονται στα στερεότυπα ομορφιάς που είχαμε ως τώρα. Μοντέλα που θυμίζουν την Kendall Jenner ή την Sara Sampaio δεν ήταν οι μόνες παρουσίες που είδαμε στο runway και γυναίκες διαφορετικών σωματότυπων, εθνικοτήτων, θρησκευτικών πεποιθήσεων και ηλικιών περπάτησαν στα shows γνωστών σχεδιαστών μόδας, αποδεικνύοντας ότι η ομορφιά δεν έχει μόνο ένα πρόσωπο.

Με σχεδιαστές όπως τον Christian Siriano και τον Prabal Gurung να εξετάζουν συχνά ζητήματα σαν αυτά προσπαθώντας να ευρύνουν το φάσμα των προτύπων ομορφιάς, περιλαμβάνοντας γυναίκες όλων των σωματότυων και ηλικιών, η βιομηχανία της μόδας δείχνει να κλίνει προς την διαφορετικότητα.

Φυσικά και έχουμε πολύ (πολύ όμως) δρόμο μπροστά μας, αλλά είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν, έστω και τώρα, στιγμές σαν αυτές στις πασαρέλες. Από την Tess Holiday, λοιπόν, στο show της Chromat, την έγκυο Ashley Graham στην επίδειξη της Tommy Hilfiger αλλά και shows όπως αυτά των Kate Spade New York και Collina Strada να παίρνουν θέση ενάντια στον ηλικιακό ρατσισμό, παρακάτω μερικές από τις καλύτερες στιγμές κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη.

Chromat Spring 2020

ImaxTree

H plus-size blogger Tess Holiday έκανε το ντεμπούτο της στο show του Chromat φορώντας ένα λευκό φόρεμα με τις λέξεις “Sample Size” τυπωμένες επάνω του.

Collina Strada Spring 2020

ImaxTree

Η σχεδιάστρια είχε μοντέλα όλων των ηλικιών στην παρουσίαση της συλλογής της.

Tommy Hilfiger Spring 2020

newsroom.tommy.com

H έγκυος Ashley Graham ήταν μέρος του καστ των μοντέλων που περπάτησαν στο show του Αμερικανού σχεδιαστή. Το μοντέλο Halima Aden εμφανίστηκε και αυτό στο show φορώντας hijab.

Kate Spade New York Spring 2020

ImaxTree

H 63χρονη Lyn Slater στο show της Kate Spade New York. Τι όμορφη εικόνα.

Christian Siriano Spring 2020

ImaxTree

O βασιλιάς του body positivity, Christian Siriano, φιλοξένησε για άλλη μια φορά στην πασαρέλα του plus-size μοντέλα όπως την Candice Huffine.

Prabal Gurung Spring 2020

ImaxTree

Άλλος ένας σχεδιαστής που συμπεριλαμβάνει συνέχεια μοντέλα με διαφορετικούς σωματότυπους στα shows του. Ο Νεπαλέζος Prabal Gurung επιμένει να προσφέρει διαφορετικά είδη ομορφιάς στις πασαρέλες του.

Maryam Nassir Zadeh Spring 2020

ImaxTree

Στο show της Maryam Nassir Zadeh μοντέλα πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων περπάτησαν στην πασαρέλα, όπως μοντέλα από την Ινδία.

Κεντρική φωτογραφία: ΙmaxTree

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: