7 αλήθειες που πρέπει να δεχτεί για σένα

7 αλήθειες που πρέπει να δεχτεί για σένα

7 αλήθειες που πρέπει να δεχτεί για σένα

Αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον απόλυτο άντρα, εκείνον τον Έναν που πάντα ονειρευόσουν να έχεις στο πλευρό σου για το υπόλοιπο της ζωής σου μπορεί να μπεις στον πειρασμό να «στρογγυλέψεις» τα πράγματα και να του κρύψεις ή να ωραιοποιήσεις κάποια χαρακτηριστικά σου με την ελπίδα να τον κρατήσεις κοντά σου: μέγα σφάλμα!

Η αμοιβαία ειλικρίνεια είναι ένας από τους τέσσερις ακρογωνιαίους λίθους κάθε υγιούς και ισορροπημένης σχέσης –μαζί με την αφοσίωση, την εμπιστοσύνη και την ερωτική έλξη. Δείξε του λοιπόν τον πραγματικό σου εαυτό και άσε την αλήθεια να λάμψει. Άλλωστε αν εκείνος δεν μπορεί να εκτιμήσει και να δεχτεί αυτά τα επτά βασικά χαρακτηριστικά σου, τότε δεν έχει νόημα να το κουράζετε περισσότερο:

1. Η φυσική ομορφιά σου
Αν πρόκειται να μείνετε κάτω από την ίδια στέγη περισσότερο από ένα 24ωρο, δεν θα μπορέσεις να του κρύψεις πώς φαίνεσαι χωρίς . Αναγκαστικά θα σε δει μόλις ξυπνάς το πρωί κι όταν βγαίνεις λουσμένη από το ντους, γι” αυτό καλύτερα να ξέρει μια ώρα αρχύτερα πως είσαι στο φυσικό σου. Ακόμη κι αν νιώθεις ανασφάλεια μ” αυτή την προοπτική, να θυμάσαι ότι αν εκείνος είναι ο κατάλληλος για σένα θα σ” αγαπήσει εξίσου με ή χωρίς… καμουφλάζ.

2. Τα χρέη σου
Σε μια σχέση συμβίωσης η οικονομική κατάσταση του ενός επηρεάζει τη ζωή του άλλου και βέβαια την ίδια τη σχέση. Καλύτερα λοιπόν εκείνος να ξέρει τι έχει ν” αντιμετωπίσει. Μπορεί να σου κάνει κήρυγμα οικονομικής διαχείρισης ή και να σε βοηθήσει να ξελασπώσεις, όμως ανεξάρτητα από την αντίδραση του, καλύτερα να μάθει την αλήθεια από σένα, παρά να τη διαπιστώσει από έναν λογαριασμό που ξεχάστηκε απλήρωτος πάνω στο τραπέζι.

3. Τα όνειρα σου
Πες του τι θέλεις στη ζωή σου ακριβώς, ακόμα κι αν ανησυχείς ότι ακούγεται ασήμαντο. Ίσως προσφερθεί να σε βοηθήσει να υλοποιήσεις ό,τι ονειρεύεσαι, αλλά ακόμα κι αν δεν μπορεί, σίγουρα μπορεί να ακούει και να μαθαίνει. Και όσα περισσότερα μαθαίνει για σένα, τόσο περισσότερο δένεται μαζί σου. Άρα έχεις κάθε λόγο να θέλεις να μοιραστείς τις σκέψεις σου και ό,τι σ” ενθουσιάζει.

4. Οι συνήθειες σου στο φαγητό
Κάποιες γυναίκες προσπαθούν να δημιουργήσουν την ότι προσέχουν τη διατροφή τους και το σώμα τους περισσότερο απ” ότι το κάνουν στ” αλήθεια. Όμως ποιο το νόημα να παραγγέλνεις σαλάτα αντί για το παστίτσιο που λιγουρεύεσαι, όταν λίγη ώρα αργότερα θα βρεθείς γuμνή μαζί του κάτω από τα σεντόνια; Φάει λοιπόν την παστούλα σου και πάψε ν” ανησυχείς μήπως σε κακοχαρακτηρίσει.

5. Οι αγαπημένες σου διασημότητες
Γενικά μιλώντας, το ταίρι σου δεν θα θέλει ν” ακούει πόσο σ” αρέσει ένας άλλος άντρας, καθώς θ” αρχίσει να ζηλεύει. Όμως, αν ξετρελαίνεσαι π.χ. με τον Μπράντλεϊ Κούπερ θα σου είναι πολύ δύσκολο να του εξηγήσεις για ποιο λόγο θέλεις να δείτε για έβδομη φορά ολόοοκληρη την τριλογία του Hangover και γιατί θέλεις να κάνεις βουντού στην Σούκι Ουότερχαουζ που «τι της βρίσκει δεν καταλαβαίνω τέλος πάντων;». Στο κάτω-κάτω αν ο καλός σου είναι άξιος να στέκεται στο πλευρό σου, πολύ σύντομα θα αναγνωρίσει το μεγαλείο του Κουπ κι αν δεν γίνει κι ο ίδιος θαυμαστής του, τουλάχιστον θα μπορεί να τον ανεχτεί.

6. Οι προσδοκίες σου
Αν τον θέλεις πιο ρομαντικό ή πιο αυθόρμητο θα πρέπει να του το πεις. Ο σύντροφος σου πρέπει να ξέρει τι περιμένεις από τη σχέση σας.
Προσοχή: αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις να τον αλλάξεις. Απλά εκείνος θα πρέπει να ξέρει τι θέλεις για να μπορείς κι εσύ να καταλάβεις αν λαμβάνει υπόψη του τα συναισθήματα σου ή αν αδιαφορεί παγερά γι” αυτά.

7. Οι πεποιθήσεις σου
Το σαβουάρ βιβρ απαγορεύει τις συζητήσεις για την πολιτική ή τη θρησκεία, όμως, όταν πρόκειται για μια σχέση ζωής κάποιοι κανόνες μπαίνουν στην άκρη, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον σύντροφο σου. Οι αρχές σου, ηθικές σου αξίες και όσα πιστεύεις για τη ζωή και τον κόσμο, διαμορφώνουν σε σημαντικό βαθμό αυτό που είσαι κι εκείνος οφείλει να ξέρει με τι άνθρωπο έχει να κάνει. Άλλωστε, αν πρόκειται να δημιουργήσετε οικογένεια μαζί αυτά τα θέματα αυτόματα θα τεθούν επί τάπητος κι αν δεν τα συζητήσετε έγκαιρα μπορεί να βρεθείτε και οι δύο προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Φυσικά, δεν χρειάζεται να συμφωνείτε στα πάντα, αλλά μια κοινή οπτική γωνία στα πιο βασικά και η ανοχή στα λιγότερο βασικά είναι απαραίτητη.

Συνοψίζοντας, όσο τρομακτικό κι αν σου φαίνεται, θα πρέπει να «ξεγυμνωθείς» και συναισθηματικά προκειμένου να βιώσεις την ομορφιά μιας σοβαρής σχέσης. Το ίδιο ισχύει και για εκείνον, εννοείται. Ξεχάστε λοιπόν τα «δήθεν» και τις ποζεριές ώστε ο καθένας σας να ξέρει ακριβώς πού πατάει και πού μπορεί να βρεθεί στο άμεσο μέλλον.

womenonly.gr

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: