6ο Πανελλήνιο συνέδριο νέων εθελοντών αιμοδοτών: Ζωγραφίζουμε μαζί τις πιο ζωντανές ιστορίες…

6ο Πανελλήνιο συνέδριο νέων εθελοντών αιμοδοτών: Ζωγραφίζουμε μαζί τις πιο ζωντανές ιστορίες…

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι τριμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Νέων του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου συμμετείχε στις εργασίες του…
6ου Πανελληνίου Συνεδρίου που έλαβε χώρα στην πανέμορφη πόλη των Χανίων, στις 22, 23 και 24 Μαρτίου. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών(Π.Ο.Σ.Ε.Α.), την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων ενώ την οργάνωση ανέλαβε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Nομού Χανίων ‘’ο Ιωάννης’’σε συνεργασία με τη Διοικούσα της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ε.Ν.Ε.Α.).

Περισσότεροι από 100 νέοι ηλικίας 18 έως 30 ετών, από όλη την , δήλωσαν το παρόν ενισχύοντας την προσπάθεια του εθελοντικού αιμοδοτικού κινήματος για την επάρκεια της χώρας σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Το συνέδριο ξεκίνησε δυναμικά. Την πρώτη ημέρα όλες οι αντιπροσωπείες των κατά τόπους συλλόγων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις τους μοιράζοντας απλόχερα ιδέες και εμπειρίες ο ένας στον άλλον. Τις επόμενες ημέρες οι σύνεδροι παρακολούθησαν εισηγήσεις καταξιωμένων ομιλητών σχετικά με τη ψυχική και τον εθελοντισμό, τη δωρεά οργάνων, την χρήση του γραπτού λόγου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην εθελοντική αιμοδοσία και συμμετείχαν στις ομάδες εργασίας (workshops), που στόχο είχαν την ανταλλαγή απόψεων και εξαγωγή συμπερασμάτων όσον αφορά θέματα προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και θέματα σχεδιασμού δράσεων τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Το σημαντικότερο όμως όλων ήταν η γνωριμία μεταξύ μας. Ήρθαμε σε επαφή με νέους εθελοντές με τους οποίους έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό! Μοιραστήκαμε πέρα από τις ιδέες μας ένα χαμόγελο και μια ευχή με τους νέους μας φίλους. Είδαμε στην πράξη την κρητική φιλοξενία, γευτήκαμε τα εξαιρετικά τοπικά εδέσματα, ακούσαμε κρητικές μαντινάδες εμπνευσμένες από την εθελοντική αιμοδοσία και τέλος, σχηματίσαμε ένα μεγάλο κύκλο και χορέψουμε ΜΑΖΙ, Κρητικοί και Εθελοντές Αιμοδότες, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μ΄ αυτό τον τρόπο δείξαμε πως είμαστε «ένα» σ’ αυτόν τον κοινό αγώνα, που κάνουμε και πως μόνο ως ομάδα θα πετύχουμε το στόχο μας, όσο κι αν μας χωρίζει η χωρική απόσταση. Είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο, στήριγμα και αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια, προκειμένου το όραμα μας για αυτάρκεια σε αίμα να γίνει πραγματικότητα.

Και το συνέδριο δεν είχε τέλος. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου υποσχόμενοι , να συναντηθούμε ξανά έχοντας καταφέρει ακόμη περισσότερα. Κι ίσως δεν είχε τέλος, γιατί κανείς μας δεν είπε «αντίο», αλλά «Εις το επανιδείν!».

Αυτή η ευχάριστη εμπειρία θα παραμείνει στη μνήμη μας για πολύ καιρό και θα αποτελέσει οδηγό για τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων για την θερμή φιλοξενία του και συγχαίρουμε την Διοικούσα επιτροπή της Π.Ε.Ν.Ε.Α. για την άρτια διοργάνωση του Συνεδρίου.

Το Δ.Σ.

 Η Επιτροπή Νέων
seaagriniou.blogspot.gr
6ο Πανελλήνιο συνέδριο νέων εθελοντών αιμοδοτών: Ζωγραφίζουμε μαζί τις πιο ζωντανές ιστορίες… 6ο Πανελλήνιο συνέδριο νέων εθελοντών αιμοδοτών: Ζωγραφίζουμε μαζί τις πιο ζωντανές ιστορίες…

6ο Πανελλήνιο συνέδριο νέων εθελοντών αιμοδοτών: Ζωγραφίζουμε μαζί τις πιο ζωντανές ιστορίες…

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: