6+1 χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει μια σωστή (ή και όχι) φίλη

Από την ζωή μας θα περάσουν πολλά πρόσωπα. Κάποιοι θα έρθουν για να μας μάθουν πράγματα και να φύγουν, άλλοι για να μας πληγώσουν και να μας δώσουν αυτά τα γνωστά «μαθήματα ζωής», και άλλοι θα αποτελούν το άλλο μας μισό. Είναι εκείνοι που .

Οι φίλοι μας είναι το πιο δυνατό, αλλά και το πιο αδύναμο σημείο μας. Και τι εννοώ με αυτό; Σου έχει τύχει να νιώσεις με μια φίλη σου ότι είστε τόσο δεμένες και τόσο ίδιες; Πως ό,τι και να γίνει εσείς θα είστε αχώριστες και ενωμένες σε κάθε δυσκολία; Σε καταλαβαίνει πριν καν της μιλήσεις, το ίδιο και εσύ. Τα τηλέφωνα χτυπάνε παράλληλα και η προτεραιότητα να βρεθείτε και να πείτε τα νέα σας ή να κουτσομπολέψετε, είναι αμοιβαία.

Μια υγιής φιλία έχει μερικά «μαγικά φίλτρα» που «μαγειρεύονται» και προκύπτει μια δυνατή σχέση. Αγάπη, κατανόηση, εμπιστοσύνη , ειλικρίνεια και αφοσίωση είναι μερικά από τα απαραίτητα συστατικά για να πετύχει «το γλυκό» μας!
Μετά έρχονται τα διαρκή χαμόγελα, τα απεριόριστα γέλια! Εκείνα τα μυστικά, που μόνο εσείς ξέρετε και εκείνα τα «νεύματα» που κανένας άλλος δε μπορεί να καταλάβει στο τραπέζι .

Όλα ιδανικά και όμορφα αλλά ξαφνικά νιώθεις πως κάτι αλλάζει και το background σα να… βαραίνει!

Νιώθεις απομονωμένη, αισθάνεσαι την απόσταση μεταξύ σας να μεγαλώνει και η στεναχώρια σου είναι αφάνταστη. Γιατί δεν χάνεις μια απλή φίλη… αλλά την κολλητή σου.Αν δεν είναι αμοιβαία όλα αυτά σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Ενδεχομένως, η καθημερινότητα και η ρουτίνα σας κάνει να «χάνεστε» και αυτό είναι σεβαστό και κατανοητό. Ωστόσο, αν γίνεται συστηματικά ίσως και κάτι να πηγαίνει λίγο λάθος σε αυτήν τη σχέση. Τώρα θα μου πεις «μα είναι η κολλητή μου και πάντα θα είναι».

Η απώλεια και-κυρίως η συναισθηματική απώλεια- ενός τέτοιου ανθρώπου από την ζωή μας είναι πάντα επώδυνη και…οδυνηρή. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι σίγουρα να συζητήσεις μαζί της και να ξεμπλέξεις το κουβάρι που υπάρχει στο μυαλό σου. Αν είναι διατεθειμένη να σε ακούσει, να σε καταλάβει, να σεβαστεί όσα της λες και να δράσει άμεσα για όλα αυτά που σε απασχολούν τότε… μπόρα είναι και θα περάσει!

Αν πάλι υπάρχει μια άρνηση στον αέρα και μια «σκόπιμη» αποστασιοποίηση από την καθημερινότητα και τους προβληματισμούς σου, πρέπει να «τα βάλεις όλα κάτω» και να ζυγίσεις τα πράγματα.

Δες στην gallery μερικά στοιχεία που πρέπει να έχει μια καλή φίλη και από τι πρέπει σίγουρα να προφυλαχτείς.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: