600 εμπειρογνώμονες ενισχύουν την Ελλάδα σε θέματα ελέγχου συνόρων

Η ενίσχυση με τουλάχιστον 600 εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν σε θέματα ελέγχου εξωτερικών συνόρων και διαχείρισης – καταγραφής μεταναστών ανακοινώθηκε κατά την τηλεδιάσκεψη μεταξύ του αναπληρωτή γενικού γραμματέα υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου και του Εκτελεστικού Διευθυντή του FRONTEX, Fabrice Leggeri.
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, στο Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο.
Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσε η πρόσφατη πρόσκληση που απηύθυνε ο FRONTEX στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάθεση 775συνολικά συνοριοφυλάκων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ένωσης (κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία) για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ανακοινώθηκε από τον FRONTEX η επιπρόσθετη διάθεση τουλάχιστον 600 εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα.
Ο κ. Φιλιππάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναγκαιότητα για αυξημένο πλέον συντονισμό των δράσεων τόσο σε θέματα ελέγχου των εξωτερικών συνόρων, όσο και σε θέματα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.
Από την πλευρά του ο κ. Leggeri επεσήμανε ότι για πρώτη φορά, από συστάσεως του Οργανισμού, διατίθεται ενίσχυση αυτού του μεγέθους σε ανθρώπινο δυναμικό..
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του μηχανισμού των Κομβικών Σημείων (Hot Spot) – περιφερειακών κέντρων ταυτοποίησης καθώς και ο ρόλος του Γραφείου Συνδέσμου FRONTEX στην Ελλάδα με έδρα στον Πειραιά.
Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με συνοπτική συζήτηση σχετικά με τεχνικά ζητήματα για την προαναφερόμενη ενίσχυση του FRONTEX, στο πλαίσιο αξιοποίησης της στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: