60 χρόνια Mini:Γιορτή για την ιστορική μάρκα

Πριν λίγες μέρες η Mini γιόρτασε 60 χρόνια ζωής. Και στην Ελλάδα η αντιπροσωπεία «ταξίδεψε» στο χρόνο με μουσική και κινηματογραφικές σκηνές από τη δεκαετία του ‘60 μέχρι και σήμερα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι εκπρόσωποι των MINI Clubs.
Με καλοκαιρινή διάθεση σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο σκηνικό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, που θύμιζε θερινό κινηματογράφο, καλεσμένοι από το χώρο του αυτοκινήτου, της μόδας, και εκπρόσωποι των MINI Clubs, ‘ταξίδεψαν’ στο χρόνο με μουσική και κινηματογραφικές σκηνές από τη δεκαετία του ‘60 μέχρι και σήμερα.
Beatles, Rolling Stones, Madonna, Peter Sellers, Diana και πολλές άλλες σημαντικές προσωπικότητες που έχουν αφήσει το δικό τους ‘στίγμα’ στην ιστορία, δημιούργησαν μία άκρως ξεχωριστή ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, χαράς αλλά και νοσταλγίας στους παρευρισκόμενους.
Την ιστορική αναδρομή από δεκαετία σε δεκαετία ανέλαβε να αφηγηθεί ο δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός του Best Radio, Θεοδόσης Μίχος, ο οποίος έδωσε μία ξεχωριστή νότα στη βραδιά κάνοντας ο ίδιος τις μουσικές επιλογές. Φίλοι και κάτοχοι αυτοκινήτων ΜΙΝΙ είχαν την ευκαιρία να διηγηθούν όμορφες ιστορίες, εμπειρίες και να μοιραστούν απόψεις για την αγαπημένη τους μάρκα.


Αριστερά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Karim Christian Haririan και δεξιά ο Κωνσταντίνος Διαμαντής διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας

Η ιστορία 60 ετών

Το αρχέτυπο μοντέλο της πολυτελούς κατηγορίας μικρών οχημάτων γιόρτασε τα 60α του γενέθλια – αποπνέοντας μία ακαταμάχητα νεανική αύρα. Πριν από εξήντα χρόνια, για να ακριβολογούμε στις 26 Αυγούστου 1959, η British Motor Corporation (BMC) αποκάλυψε με υπερηφάνεια το αποτέλεσμα των δημιουργικών προσπαθειών της για ένα νέο, επαναστατικό compact αυτοκίνητο. Και πραγματικά, από την πρώτη στιγμή, το κοινό βρέθηκε έκπληκτο μπροστά σε, ούτε λίγο ούτε πολύ, δύο νέα μοντέλα: Το Morris Mini-Minor και το Austin Seven. Αυτή η διπλή πρεμιέρα των σχεδόν ίδιων τετραθέσιων οφειλόταν βεβαίως στην ευρεία γκάμα εμπορικών σημάτων της BMC στην αγορά, αλλά παράλληλα ήταν ιδιαίτερα συμβολικής σημασίας.

 

Άφθονοι χώροι στο εσωτερικό με ελάχιστο εξωτερικό αποτύπωμα, καθίσματα για τέσσερις επιβάτες, άψογα οδηγικά χαρακτηριστικά, ανώτερη οικονομία καυσίμου, και μία πολύ προσιτή τιμή – ακριβώς αυτές ήταν οι οδηγίες που έλαβε ο δημιουργός του Mini, μηχανικός και σχεδιαστής αυτοκινήτων Άλεκ Ισηγόνης, από τους ιθύνοντες της BMC. Και οι ευφυείς ιδέες που εφάρμοσε στην εξέλιξη αυτού του δίθυρου οχήματος για μία τετραμελή οικογένεια επηρέασαν όχι μόνο την πρώτη αλλά και τις επόμενες εκδόσεις του μοντέλου.

Ποιοι επώνυμοι το έχουν οδηγήσει

 

 

 

 


Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα (1930 — 2002) και ο Λόρδος Snowdon εγκαταλείπουν το νοσοκομείο των παιδιών του Great Ormond Street, στο Λονδίνο με τον τριών χρόνων γιο του Viscount Linley

Το έχει οδηγήσει ο John Lennon, όπως και ο Peter Sellers στις ξεκαρδιστικές κωμωδίες του του Επιθεωρητή Κλουζώ, ακόμα και η Βασίλισσα εθεάθη κάποτε μέσα στο αυτοκίνητο, στο πάρκο του Windsor Castle. Αμέτρητες διασημότητες ενέδωσαν στη γοητεία του κλασικού Mini, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ενώπιον του κοινού πριν από 60 χρόνια. Η ιδιαίτερη σχεδίαση, η εκπληκτική ευρυχωρία και η ευελιξία του αυτοκινήτου στο δρόμο, ήταν παράγοντες αποφασιστικής σημασίας για την αποδοχή του επαναστατικού, μικρού μοντέλου στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας από την πρώτη στιγμή – κυρίως στην πατρίδα του, τη Μ. Βρετανία.

60 χρόνια Mini:Γιορτή για την ιστορική μάρκα gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: