5 trends από τις ανοιξιάτικες πασαρέλες που μπορείς να φορέσεις εδώ και τώρα

Διάβασε ακόμη:

Πάνω από 100 επιδείξεις μόδας παρουσιάζονται στα πλαίσια του Fashion Month, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις δημιουργίες πολλών σχεδιαστών μόδας. Άλλων γνωστότερων και άλλων λιγότερο. Η φήμη του κάθε brand όμως, δεν παίζει καμία σημασία. Μια τάση μπορεί να προκύψει από παντού, αν η εκπροσώπησή της γίνεται με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Δες ακόμη:

Φέτος, στις περισσότερες πασαρέλες (αν όχι σε όλες) υπήρχε ένα κοινό στοιχείο: τα ’70s. Η μόδα από τη δεκαετία του ’70 επιστρέφει και πάλι στις ντουλάπες μας, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο αυτή τη φορά. Ό,τι τάση είχε προκύψει το ’14 και το ’15 από τη δεκαετία αυτή (βλ. crochet) το επαναφέρουν οι σχεδιαστές προσφέροντας μια πολύ πιο «μπροστά» αισθητική. Η επικαιρότητα των ρούχων είναι βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τα ρούχα στις πασαρέλες, ακόμα και αν η έμπνευση προέρχεται από παλαιότερη δεκαετία.

Από τους disco γιακάδες, τα όχι-και-τόσο-κλισέ ρούχα με layers, τα φτερά που προσφέρουν μια δόση glam στις εμφανίσεις μας και τα πολυαγαπημένα neon, η άνοιξη 2020 προβλέπεται άκρως απρόβλεπτη. Ενδυματολογικά τουλάχιστον.

’70s γιακάδες

Paco Rabanne Spring 2020 (ImaxTree)

Οι έντονοι, πλατιοί γιακάδες που φορούσε ο John Travolta στο Saturday Night Fever επιστρέφουν πιο επίκαιροι από ποτέ. Είναι πιο έντονοι, πιο «αιχμηροί» και πιο γεωμετρικοί. Ένα πουκάμισο με μεγάλο γιακά να ξεπετάγεται από το σακάκι είναι το τέλειο look. Βέβαια και ένα jacket θα έχει το ίδιο εντυπωσιακό εφέ.

Τo inspo από τους φλούο μαρκαδόρους

Marni Spring 2020 (ImaxTree)

Τα neon παραμένουν στις ντουλάπες μας για άλλη μια σεζόν μόνο που τώρα έχουν πιο high-end χαρακτήρα, πάρα τα athleisure vibes που χαρακτήριζαν τις εμφανίσεις όταν φορούσαμε την τάση αυτή. Πιο τολμηρά από ποτέ, τo neon μπαίνει στη ζωή μας για να μας εκπροσωπήσει ακόμα και σε επίσημες περιστάσεις, μέσα από μάξι φορέματα και φούστες.

Πλεκτά (όχι σαν τα σαμεδάκια της γιαγιάς)

Fendi Spring 2020 (ImaxTree)

Τα πλεκτά aka crochet ρούχα απαιτούν όλη μας την προσοχή. Επιστρέφοντας δυναμικά μετά από τόσα χρόνια, η τάση αυτή αποκτά πιο σύγχρονο χαρακτήρα άρα προσφέρει και περισσότερο ενδιαφέρον στις εμφανίσεις μας. Πιο θηλυκά από ποτέ, φοριούνται πάνω από bralette, οι σιλουέτες είναι πιο σeξι ενώ πολλά σχέδια περιλαμβάνουν μέχρι και κρόσσια.

Birds of paradise

Valentino Spring 2020

Όσον αφορά τις βραδινές μας εμφανίσεις, οι σχεδιαστές εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες στην δύναμη των φτερών για τα πιο glam looks. Δεν είναι μια «εύκολη» τάση τα φτερά (δεν μπορούν εύκολα να την υποστηρίξουν όλες οι γυναίκες), αλλά αν την αξιοποιήσεις με έναν τρόπο που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα (φορώντας αρχικά ένα ζευγάρι παπούτσια με φτερά για παράδειγμα) τότε θα δεις ότι θα την λατρέψεις αμέσως.

Τα ογκώδη layers

Christopher Kane Spring 2020 (ImaxTree)

Φέτος την άνοιξη οι σχεδιαστές θέλουν να προκαλέσεις εντύπωση με τις εμφανίσεις σου. Γι” αυτό και προτείνουν ογκώδη ρούχα με layers για τις τα looks μας. Σε φορέματα και σε έντονες αποχρώσεις (και όχι μόνο), η τάση αυτή θα δώσει “drama” στις καθημερινές και πιο επίσημες εμφανίσεις σου.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: