5 tips για να μην εξαφανιστείς από την παρέα τώρα που είσαι σε σχέση

Είτε ήσουν στη θέση της φίλης που «χάθηκε» γιατί ερωτεύτηκε είτε έχασες φίλη από την μια μέρα στην άλλη επειδή μπήκε σε μια νέα σχέση, είμαστε σίγουρες ότι σου έχει συμβεί και εσένα.

«Κι εμείς ερωτευτήκαμε αλλά δεν τρελαθήκαμε, τους φίλους δεν τους καίμε» που λέει και το άσμα, γιατί πράγματι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να αποστασιοποιείσαι από μια φιλία για χάρη ενός νέου έρωτα. Εδώ που τα λέμε, όμως, δεν είναι πάντα εύκολο να κρατήσεις τις ισορροπίες ειδικά τον πρώτο καιρό που το μυαλό και η καρδιά σου ανήκουν μόνο σε αυτόν.

Ξέκλεψε λίγο χρόνο

Η σημασία της φιλίας είναι τεράστια ακόμα κι όταν βρίσκεσαι σε μια νέα σχέση. Τόσο εσύ όσο και ο σύντροφος σου έχετε ανάγκη για λίγο χρόνο με τους φίλους που θα σας ανανεώσει και θα σας βοηθήσει –μέσω της συζήτησης- να ανακαλύψετε πτυχές της σχέσης σας μέσα από τα μάτια ενός τρίτου. Στην τελική, ο χρόνος που θα περάσετε χώρια θα σας εφοδιάσει με ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία για να βρεθείτε και πάλι μαζί.

Ξανασκέψου πως μιλάς για αυτούς

Όλες έχουμε βιώσει αυτή την ανίκητη ανάγκη να μοιραστούμε τα πάντα με το νέο μας ταίρι, ακόμα κι όταν αυτά αφορούν τις φιλίες μας. Σου μιλάμε από προσωπική εμπειρία. Αν ενημερώνεις τον άνθρωπό σου για κάθε τι που (σου) έκαναν οι φίλοι σου και κάθε τους σφάλμα απέναντι σου, να είσαι σίγουρη ότι όχι μόνο θα στραφεί εναντίον τους αλλά θα σε απομακρύνει κιόλας από τον κύκλο σου. Σίγουρα.

Ψυχή και σώμα

Τι νόημα έχει να βγεις εν τέλει μαζί τους και να κοιτάς συνέχεια το κινητό σου, να ανταλλάζεις ακατάπαυστα μηνύματα μαζί του και να μιλάς μονίμως για αυτόν; Αφού αποφασίζεις να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για εσένα και την παρέα σου φρόντισε να είσαι ολοκληρωτικά εκεί. Να ακούς τους προβληματισμούς, τα νέα και τις απόψεις τους και να ανταποκρίνεσαι σε αυτά όπως θα έκανες προ σχέσης και θα ήθελες να κάνουν και αυτοί.

Ώρα για γνωριμίες

Ναι, καλά κατάλαβες. Οι φίλοι σου παραπονιούνται συνέχεια ότι αφιερώνεις πολύ περισσότερο χρόνο σε εκείνον παρά σε αυτούς και δεν έχουν άδικο. Τι θα έλεγες αν τους γνώριζες; Έτσι, και θα μπορούν να σχηματίσουν άποψη για το νέο σου σύντροφο αλλά και θα μπορέσετε να περάσετε περισσότερο χρόνο όλοι μαζί. Με μέτρο ε;

Κάποια πράγματα θα αλλάξουν

Και πρέπει να το πάρουν απόφαση. Όπως εκείνη στο παρελθόν γνώρισε εκείνο τον τύπο που της πήρε το μυαλό και την απομάκρυνε για λίγο από την παρέα, έτσι και εσύ θέλεις να αφοσιωθείς στη νέα σου σχέση και να την ζήσεις ολοκληρωτικά. Αυτό δε σημαίνει ότι κάτι αλλάζει μεταξύ σας, απλά θα πρέπει να προσπαθήσει να μπει και λίγο στη θέση σου. Αν δεν το κάνει..  ξανασκέψου την σημασία αυτής της φιλίας.

Queen.gr - sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: