5 προτάσεις για ένα cool και απολαυστικό πρωινό γεύμα!

Το πρωί να τρως σα βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος. Κλισέ θα πεις. Κι όμως. Μετά από 8-10 ώρες ύπνου χωρίς φαγητό, τα αποθέματα ενέργειας που διαθέτουμε στο σώμα μας είναι ελάχιστα και σίγουρα το σώμα και ο εγκέφαλός μας χρειάζονται «καύσιμα» για να λειτουργήσουν σωστά.

Εμείς λοιπόν σου προτείνουμε πέντε συνταγές για ένα cool και απολαυστικό πρωινό γεύμα

Φρούτα
Εδώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία και μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με το μεταβολισμό σου και (φυσικά) την εποχή!

Κάθε φρούτο προσφέρει και κάτι ξεχωριστό στον οργανισμό μας:

Ρόδια: Όχι μόνο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και άπειρες βιταμίνες αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι καταπολεμά και συγκεκριμένους τύπους καρκίνων . Επίσης, τα σπόρια του ροδιού έχει βρεθεί ότι μειώνουν τη χοληστερόλη, τον κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο και βοηθούν στην διατήρηση του σωστού βάρους.

  • Κεράσια: Βοηθούν στο να ηρεμείτε και να μην έχετε νεύρα
  • Σταφύλια: Χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία σας
  • Μήλα: Σας βοηθούν να αναπτύξετε αντίσταση εναντίον των λοιμώξεων
  • Καρπούζι: Βοηθάει στο καλό κοντρολάρισμα του καρδιακού ρυθμού
  • Πορτοκάλια: Για καλή όραση και υγιή επιδερμίδα
  • Φράουλες: Περιέχει βιταμίνες C και Β, σάκχαρα, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και άλλα πολλά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην αποτοξίνωση και τόνωση του οργανισμού
  • Μπανάνες: Ιδανικές για αθλούμενους. Πλούσιες σε κάλιο. Προσδίδουν ενέργεια
  • Ανανάς: Βοηθά ενάντια στην αρθρίτιδα
  • Ακτινίδια: Αυξάνουν την οστική μάζα

 

Κορυφαίας ποιότητας καφές γεμάτου σώματος από τη Γουατεμάλα

Η συγκεκριμένη ποικιλία καφέ δεν αποκαλείται τυχαία «La Felicidad» (ευτυχία). Η λεπτή, φρουτώδης και πικρή γεύση, το γεμάτο σώμα και το αρμονικό απαλό άρωμα υπόσχονται την πλήρη απόλαυση.

Οι συνθήκες καλλιέργειας στην Αντίγκουα είναι ιδανικές: το γόνιμο ηφαιστειακό έδαφος, η άφθονη ηλιοφάνεια και οι τακτικές βροχοπτώσεις χαρίζουν σε αυτόν τον Α´ποιότητας καφέ μια χαρακτηριστική καπνιστή γεύση.

Γαλλικό τοστ
Για έναν αέρα Ευρώπης, αλλά και για ένα χορταστικό πρωινό!

Τι χρειαζόμαστε:

-8 φέτες ψωμί του τοστ
-4 φέτες κασέρι
-4 φέτες ζαμπόν
-3/4 του ποτηριού γάλα
-2 αυγά
-Λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Κόβουμε το ψωμί του τοστ διαγώνια σε τρίγωνα
Βάζουμε τα μισά τρίγωνα σε ένα λαδομένο πυρέξ
Στα μισά τρίγωνα βάζουμε από πάνω τυρί και στα άλλα μισά ζαμπόν
Τα σκεπάζουμε με με το υπόλοιπο ψωμί
Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και τα ρίχνουμε στα ψωμάκια
Αφήνουμε τα ψωμάκια να το ρουφήξουν καλά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

 

Υπερπληθωρική Ομελέτα
Ξεχειλίζει Ελλάδα! Με μία τέτοια ομελέτα σίγουρα θα αντέξεις το απαιτητικό πρόγραμμα της ημέρας!

Συνταγή

-2 αυγά
-2 πατάτες
-1 πιπεριά πράσινη
-1 πιπεριά κόκκινη
-1 κρεμμυδάκι
-1 ντομάτα
-2-3 φέτες μπέικον
-Τυρί φέτα
-Κίτρινο τυρί που λιώνει
-Ρίγανη

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες. Παράλληλα, έτσι γιατί είμαστε μεγάλοι Chefs και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα ζαρζαβατικά και το μπέικον. Στη συνέχεια, βγάζουμε τις πατάτες από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε λίγο χαρτί κουζίνας για να φύγει η πολύ λαδίλα. Είπαμε αντίδραση στη δίαιτα που μας επιβάλει η εποχή, αλλά ας μην φράξουμε και όλες τις αρτηρίες μας με μία ομελέτα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λαδάκι και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε με σειρά: τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το μπέικον. Έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες, την ντομάτα, τα αυγά χτυπημένα και αλατισμένα και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το αυγό. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, τη ρίγανη και ό,τι άλλο σας κάνει εσάς κέφι.

 

Κρέπες
Εδώ ήρθε η ώρα να εντυπωσιάσεις! Ακούγεται εξεζητημένο και δύσκολο, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις!

Υλικά συνταγής

2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά
1 κ.γ. bakin powder
1 κουταλάκι αλάτι [για αρμυρές κρέπες]
1 βανίλια + 50 γρ. ζάχαρη [για γλυκές κρέπες]
Βιτάμ για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε στο κάδο του μίξερ όλα τα προαναφερόμενα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται (όχι το βιτάμ). Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Σε ένα τηγάνι 20 εκατοστών βάζετε μια κουταλιά βιτάμ να κάψει.

Μόλις κάψει, παίρνετε ένα φλιντζανάκι του καφέ και γεμίζετε με το χυλό σας όχι μέχρι επάνω το φλυτζανάκι σας , το ρίχνετε στο καυτό βούτυρο και μετακινείτε το χυλό με το τηγάνι σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις, με τρόπο ώστε να πάει παντού ο χυλός.

Σιγοτηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει και να σταθεροποιηθεί από τη κάτω πλευρά -3′ περίπου- και μετά με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας το γυρίζετε να τηγανισθεί και από την άλλη.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία – καυτό βιτάμ, χυλός- για όλες τις κρέπες σας.

Τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη σε μεγάλο πιάτο.

Γιαούρτι με δημητριακά και φρούτα
Κάτι καλοκαιρινό, κάτι δροσιστικό!

Υλικά:

600 γρ γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας
2 φακελάκια σαντιγί garni (η garni έχει μέσα ζάχαρη)
αμύγδαλο καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο ή καρύδι τριμμένο
1 κονσέρβα κομπόστα κοκτέιλ ή 1 κονσέρβα ανανά
Κερασάκια μαρασκίνο προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη σαντιγί
Ανακατεύουμε τη σαντιγί με το γιαούρτι σιγά σιγά με κουτάλι.
Προσθέτουμε την κομπόστα σουρωμένη και στεγνωμένη καλά ή τον ανανά σε κομματάκια το αμύγδαλο ή το καρύδι.
Τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και βάζουμε στο ψυγείο.
Ελαφρύ και δροσερό εμένα σε γεύση με καλύπτει η ζάχαρη της σαντιγί αν θέλετε να είναι πιο γλυκό προσθέστε ζάχαρη άχνη ανάλογα τα γούστα σας

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: