5 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα όταν σταματάς το σeξ

Έλα όμως που συμβαίνουν κι αυτά. Ενώ όλα πήγαιναν χάρμα έχεις βρεθεί (πάλι) από το κινητό να περιμένεις μήνυμα, αναπάντητη, ένα σκούντημα στο facebook. Πώς έγινε και είσαι πάλι μόνη σαν το λεμόνι δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί.

Ας επικεντρωθούμε πως είσαι ελεύθερη. Κι όταν εσύ είσαι ελεύθερη το σeξ κάνει φτερά. Θέλεις να είσαι μέσα σε σχέση για να μπορέσεις να λειτουργήσεις σeξουαλικά.

Κι κάπως έτσι κόπηκε το σeξ. Μόνο από τις αφηγήσεις των φίλων σου μαθαίνεις πια. Έχεις ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε παιχνίδι. Ανοίγεις το ημερολόγιο. Από του Αη Γιώργη το 2014, αν υπολογίζεις σωστά. Η αποχή σου αγγίζει το ποσοστά που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές στη Β” Πειραιώς.

Τώρα που είσαι μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα ή κατσαρίδες κι αράχνες (σε δεύτερο πρόγραμμα) τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Ξέρεις;

Να ξεχάσεις το άθλημα αποκλείεται αλλά να έχεις μικρές παρενέργειες είναι πολύ πιθανό και αναμενόμενο. Να ξέρεις την αλήθεια και να είσαι προετοιμασμένη. Να έχεις πρόχειρη μία βιταμίνη C όταν ξεκινήσουν τα φτερνίσματα.

Περισσότερο άγχος

Είναι γνωστό πως το σeξ λειτουργεί αγχολυτικά, οπότε με την απουσία του είναι λογικό να νιώθεις περισσότερο άγχος. Κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής επαφής ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικές ουσίες ευεξίας όπως οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη που μας βοηθούν να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι.

Επιρρέπεια στα κρυολογήματα

Φαίνεται πως η σωματική επαφή επηρεάζει άμεσα το ανοσοποιητικό. Εάν σταματήσεις όμως τις επαφές, θα χάσεις αυτή την ώθηση που σου έδινε και έτσι θα είσαι πιο επιρρεπής σε ασθένειες. Γείτσες.

Σημάδια κατάθλιψης

Οι γυναίκες αισθάνονται κατάθλιψη σε περιόδους μακράς αποχής από το σeξ, υποστηρίζουν μελέτες στο περιοδικό Archives of Sexual Behaviour.

Προσοχή στο καρδιαγγειακό

Οι σeξουαλικές επαφές οδηγούν σε μείωση της αρτηριακής πίεσης και του άγχους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η ερωτική επαφή μια με δύο φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος στο μισό για τους άνδρες, συγκριτικά με αυτούς που κάνουν σeξ λιγότερο από μια φορά τον μήνα. Επίσης, αυξάνονται και οι ενδορφίνες και προάγεται και η διάθεση για ύπνο, ο οποίος έχει ευεργετικές δράσεις τόσο στην αρτηριακή πίεση.

Πάει η εξυπνάδα

Έρευνες σχετίζουν την υγιή σeξουαλική ζωή με τη νοημοσύνη. Φαίνεται πως αυξάνει την ανάπτυξη των νευρώνων στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου.

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: