5 πράγματα να θυμάσαι πάντα αν η μητέρα σου ζει ακόμη

«Η μητέρα μου δεν ζει». Αυτές είναι οι πέντε λέξεις που επαναλάμβανα καθώς ήταν δίπλα μου στο νοσοκομείο και άφηνε την τελευταία της πνοή. προκαλώ να μάθεις να επικοινωνείς με την μητέρα σου, χωρίς δεύτερη σκέψη. Να μοιράζεσαι μαζί της τις σκέψεις σου, τις έγνοιες σου και να κατανοήσεις επιτέλους ότι η μητέρα σου είναι μια φανταστική γυναίκα!

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από εκείνη την ημέρα. Δεν έχω ξεπεράσει κανένα από τα συναισθήματα που ένιωσα τότε. Εάν περνάς κάτι παρόμοιο, συγγνώμη. Ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα πως οι ψυχές που πενθούν δεν χρειάζονται να πουν περισσότερα μεταξύ τους.

Καταλαβαινόμαστε σιωπηλά.

Εάν, λοιπόν, είσαι τυχερή ώστε να η μαμά σου να ζει, θα ήθελα να σου αφήσω εδώ πέντε μικρά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι. Κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Δέξου κάθε αγκαλιά και κάνε της μια μεγαλύτερη.

Όσο μεγαλώνουμε, η αγκαλιά της μητέρας μας και η στήριξή της γίνεται ολοένα και περισσότερο αναγκαία. Δεν μιλάω για τις αγκαλιές του «Αντίο» και του «Καλωσορίσματος». Μιλάω για εκείνες που σου κάνει εκεί που δεν το περιμένεις μια απλή Τρίτη, όταν περνάς από το σπίτι της να πάρεις φαγητό.

Οι συμβουλές της βασίζονται στη χρόνια εμπειρία της

Ένα από τα αγαπημένα πράγματα της μητέρας μου ήταν να συζητάμε για την προσωπική μου ζωή. Κι ένα από τα δικά μου αγαπημένα είναι να την αγνοώ. Μου έδινε συμβουλές για τον καλύτερο δυνατό τρόπο να χειριστώ μια κατάσταση και εγώ την αγνοούσα γιατί «οι εποχές άλλαξαν, μαμά».

Όμως, κοιτώντας πίσω, συνειδητοποιώ πως η μαμά μου είχε δίκιο. Με ήξερε καλύτερα από τον καθένα. Εμπιστεύσου την.

Κάνε ερωτήσεις. Για τα πάντα.

Από την εφηβεία μου κιόλας, η μητέρα μου μου έδινε τις πιο ειλικρινείς απαντήσεις. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ρωτούσα ποτέ τίποτα. Ήμουν τόσο σίγουρη στο ότι θα ερχόταν να μου πει εάν κάτι έκανα λάθος οπότε δεν την ρωτούσα τίποτα. Μόλις έκανα δικά μου παιδιά, κατάλαβα πως οι ερωτήσεις είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της σχέσης μιας μητέρας με την κόρη της. Ξεκίνα να ρωτάς τώρα διότι μετά ίσως να μην προλάβεις.

Μην σου «γυρίζει» το μάτι κάθε φορά που σου στέλνει μήνυμα ή σε παίρνει τηλέφωνο.

Σήκωσε το τηλέφωνο κάθε φορά που μπορείς. Απάντα σε κάθε μήνυμα. Μάθε της όλες τις νέες μορφές επικοινωνίας. Κάποια ημέρα αυτές οι κλήσεις θα σταματήσουν. Κάποια ημέρα δεν θα εμφανίζεται το όνομά της στο κινητό σου. Μια ημέρα θα σταματήσουν τα comments στο Facebook.

Πρέπει να κατανοήσεις πως και η μητέρα σου είναι άνθρωπος.

Αυτό μπορεί να είναι το πιο σημαντικό πράγμα από αυτή τη λίστα. Όσο μεγαλώνω, συνειδητοποιώ πως οι γνώσεις μου για αυτόν τον κόσμο, φτάνουν μέχρι ένα σημείο. Τείνουμε να ξεχνάμε πως οι γονείς μας ήταν άνθρωποι πριν από εμάς. Μπορεί να μας φαίνεται απίθανο, αλλά έτσι ήταν. Η μητέρα μου αγαπούσε τα παιδιά της και αγαπούσε τον ρόλο της στην οικογένεια. Όμως, πριν γίνει μητέρα, ήταν ένας άνθρωπος που έπαιρνε αποφάσεις για τον εαυτό του.

Σε προκαλώ να μάθεις να επικοινωνείς με την μητέρα σου, χωρίς δεύτερη σκέψη. Να μοιράζεσαι μαζί της τις σκέψεις σου, τις έγνοιες σου και να κατανοήσεις επιτέλους ότι η μητέρα σου είναι μια φανταστική γυναίκα!

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: