5 items από το S/S 2022 show του οίκου Miu Miu που μπορείς να φορέσεις στο γραφείο

5 items από το S/S 2022 show του οίκου Miu Miu που μπορείς να φορέσεις στο γραφείο

Τα πλεκτά πουλόβερ, οι φούστες και τα φορέματα appliqué είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια που αξίζει να φορέσεις στο γραφείο!

Παρόλο που η ύπαρξη του γραφείου είναι αμφιλεγόμενη, δεν μπορούμε να αρνηθούμε την επιρροή που είχε στη γυναικεία γκαρνταρόμπα όταν οι γυναίκες εντάχθηκαν στο εργατικό δυναμικό. Μας έδωσε διαχρονικά κομμάτια που φοράμε σήμερα περισσότερο από ποτέ: παντελόνια, φούτερ, πουκάμισα, μπλέιζερ, κοστούμια και pipe dresses, ρούχα που έδωσαν δύναμη στις γυναίκες να βγουν στον κόσμο και να τον κατακτήσουν.

Η Miuccia Prada θέλει να σπάσει τους κανόνες και τα dress codes γραφείου

Τώρα που πολλές γυναίκες εγκαταλείπουν την τηλεργασία, η Miuccia Prada οραματίστηκε το νέο office look, ό,τι δηλαδή θα φορούσε η Gen Z στο γραφείο αμέσως μετά την πανδημία. Η σχεδιάστρια άντλησε έμπνευση από το παλιό για να δημιουργήσει κάτι καινούργιο: κάτι πολύ πιο σeξι και τολμηρό για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022.

Louis Vuitton: Η συλλογή του οίκου για τη σεζόν SS22 παντρεύει το παρελθόν με το μέλλον

Η Miuccia Prada παρουσίασε την επίδειξη μόδας μέσα στο Palais d’Iena (εκεί που πραγματοποιείται συνήθως το show του οίκου), όπου οι καρέκλες γραφείου Eames, στις οποίες κάθονταν οι καλεσμένοι, μετέτρεψαν τον χώρο σε γραφείο. Στην πασαρέλα πρωταγωνίστησαν οι low rise mini skirts και τα cropped πουλόβερ – το highlight ίσως στην επαναφορά των πιο χαρακτηριστικών κομματιών από τα αρχεία της Y2K μόδας.

«Ενδιαφέρομαι για αντικείμενα της καθημερινότητας – θέλω να δώσω δύναμη και αξία σε πράγματα που συνήθως θα πέρναγαν απαρατήρητα», είπε η σχεδιάστρια μετά το show της. «Για αυτή τη συλλογή, δεν υπάρχει καμία άσκοπη εφεύρεση, καμία μόδα», είπε η Prada. «Πρόκειται για τα κλασικά, για ρούχα που σου επιτρέπουν να σκέφτεσαι μεγαλύτερα πράγματα. Τα ρούχα είναι μέρος της ζωής, όχι το νόημα της ζωής. Για μένα, αυτό είναι ένα βασικό ένστικτο – να αντανακλά τη ζωή».

Επιπλέον, ο λευκός διάδρομος της Prada συμπεριλάμβανε οθόνες, στις οποίες προβλήθηκαν χιουμοριστικά βίντεο σε σκηνοθεσία της Μαροκινής καλλιτέχνιδας Meriem Bennani. Σε αυτά τα βίντεο η Meriem εξερευνά την στενή σχέση των γυναικών με τη μόδα.

Αφού παρακολουθήσεις το show, συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις τα κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα σου, καθώς και πώς μπορείς να τα συνδυάσεις.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Miu Miu Spring/Summer 2022

P.S. Λάβε υπόψιν σου ότι οι φωτογραφίες στα catwalks παρουσιάζουν μία σαφώς πιο εκκεντρική εικόνα των ρούχων. Εσύ μπορείς στη συνέχεια να ενσωματώσεις το κάθε item στο outfit σου με έναν πιο καθημερινό τρόπο. 

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: