5 φράσεις που πρέπει να πεις στον εαυτό σου μετά το τέλος μιας σχέσης

Οι χωρισμοί είναι δυσάρεστοι και καλό θα ήταν να μην υπάρχουν. Από τη στιγμή βέβαια που αυτό δε γίνεται, θα πρέπει να μάθουμε να τους διαχειριζόμαστε με αξιοπρέπεια, πάντα για προσωπικό μας όφελος. Σε περίπτωση λοιπόν που αυτή τη στιγμή βιώνεις ένα χωρισμό, πριν αρχίσεις να πίνεις και να ακούς καψουροτράγουδα, και πριν τον βομβαρδίσεις με μηνύματα στα οποία αναρωτιέσαι γιατί τελικά χάλασε η άψογη σχέση σας, καλό θα ήταν να σκεφτείς τις παρακάτω 5 φράσεις που σύμφωνα με τους ψυχολόγους θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις πιο γρήγορα και αναίμακτα ένα χωρισμό.

«Αγαπώ τον εαυτό μου»

Φυσικά αυτό δεν αρκεί για να το σκεφτείς αλλά να το κάνεις και πράξη. Σε κάθε άνθρωπο αξίζουν τα καλύτερα, πάντα με τα δικά του κριτήρια και τις δικές του επιθυμίες, οπότε το γεγονός ότι δεν καταφέρατε να τα βρείτε, δε σημαίνει ότι εσύ αποδείχθηκες λίγη, αλλά ότι ο υπέροχος και άκρως ενδιαφέρων εαυτός σου δεν ταίριαξε με το δικό του. Επιτέλους πάψε να αυτοτιμωρείσαι (μεγάλη φράση) και δες τα πολλά προτερήματα που διαθέτεις σαν γυναίκα και σαν άνθρωπος. Σύντομα θα βρεθεί το αγόρι που θα γοητευτεί από αυτά.

«Θέλω να είμαι ευτυχισμένη»

Και εφόσον θέλεις να είσαι ευτυχισμένη, καλό θα ήταν να χωρίσεις. Όταν ο σύντροφός σου δεν μπορεί να σου προσφέρει αυτά που θέλεις-η ευτυχία είναι πάντα ο απώτερος σκοπός για οτιδήποτε κι αν κάνουμε-τότε μάλλον θα πρέπει να πάρεις απόφαση ότι ο, τι έγινε ήταν για καλό. Είτε η πρωτοβουλία ανήκει σε σένα, είτε όχι, θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι μαζί, δε θα μπορούσατε να είστε ευτυχισμένοι. Ναι, υπάρχει κάποιος άλλος εκεί έξω, που θα τα καταφέρει.

«Αδιαφορώ για το τι κάνει»

Ξεκίνα την αλάνθαστη μέθοδο της αδιαφορίας και δε θα χάσεις. Μην παρακολουθείς τα social του, μην έχεις επικοινωνία και γενικότερα επαναλάμβανε στον εαυτό σου: Ας κάνει ό, τι θέλει, μου είναι αδιάφορο. Κοίτα, αντιλαμβάνομαι ότι η επαφή επιβάλλεται γιατί είστε και άνθρωποι, αλλά όχι τον πρώτο καιρό. Όσο κι αν θέλεις να μάθεις τι κάνει, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να επικοινωνήσεις. Εξάλλου, αν πάθει κάτι θα το πληροφορηθείς, μη φοβάσαι. Μακάβριο αυτό που λέω αλλά είναι η αλήθεια.

«Πάντα σιχαινόμουν το ντύσιμό του και τα μαλλιά του»

Ναι φίλη μου, ήρθε η ώρα να το πεις και να το αισθάνεσαι. Μπορεί τις ατέλειες και τα ελαττώματά του να τα ανεχόσουν όσο ήσουν ερωτευμένη μαζί του και περνούσατε καλά, αλλά μεταξύ μας, δεν είναι ούτε κανένας κούκλος ούτε και το όνειρο κάθε γυναίκας. Οπότε να ξέρεις, υπάρχει πιθανότητα ένα super sexy αγόρι με τέλεια μαλλιά και ντύσιμο να σε περιμένει στην επόμενη γωνία.

«Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που χωρίσαμε και νιώθω»

Συμπλήρωσε κατά βούληση. Αν γράψεις ότι νιώθεις ράκος, άδεια και ένα βήμα πριν την αυτοκτονία, τότε ξαναπήγαινε στη φράση 1. Αν γράψεις ότι νιώθεις καλά, ευδιάθετη και έτοιμη για νέα πράγματα, συγχαρητήρια! Χωρίς να το έχεις καταλάβει, έχεις αρχίσει να το ξεπερνάς.

Queen.gr - sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: