4ος παγκόσμιος τίτλος για τον L. Hamilton – Αποθεώθηκε στο Μεξικό ο βρετανός πιλότος

 

Δύο αγώνες πριν το φινάλε του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 ο βρετανός πιλότος της Mercedes,  Lewis Hamilton κέρδισε τον 4ον Παγκόσμιο Τίτλο.  Η κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος επισκίασε τν νίκη του Max Verstappen (Red Bull). O Hamilton παρά το γεγονός  ότι είχε μια άσχημη εκκίνηση  στον γκραν πρι του Μεξικό -έμεινε στην τελευταία θέση για πάρα πολλούς γύρους- κατάφερε να τερματίσει 9ος και να κατακτήσει τον 4ο Παγκόσμιο Τίτλο.

Λίγες ώρες πριν την εκκίνηση ,τα προγνωστικά έδειχναν άλλη σειρά για τον τερματισμό. Το γεγονός ότι μετά από 47 χρόνια η Ferrari θα ξεκινούσε από την pole position βοηθούσε στο να πιστέψουν όλοι ότι νικητής στον αγώνα αυτόν θα ήταν  Vettel.

Όμως οι αγώνες έχουν εκπλήξεις. Στην πρώτη στροφή  Verstappen και Vettel  είχαν επαφή με τα ελαστικά τους. Το λάθος αυτό προσπάθησε  να  εκμεταλλευτεί ο Βρετανός  αλλά ο  Γερμανός  έπεσε από πίσω του. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα ο Vettel  να χάσει το μπροστινό «φτερό» του και ο Hamilton να φθάσει στα πίτς με σκασμένο λάστιχο. Οι δύο πρωταγωνιστές  Vettel και ο Hamilton βρέθηκαν εκτός συναγωνισμού ,  Ο Verstappen , o νικητής της αναμέτρησης στο Μεξικό κινήθηκε γρήγορα και  εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.  Τελικά η τέταρτη του Vettel  σε συνδυασμό με την 9η θέση του Hamilton  έδωσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στον Βρετανό.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Bottas και στην  3η θέση ο Raikkonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βαθμολογία οδηγών

  1. Λιούις Χάμιλτον 333
  2. Σεμπάστιαν Φέτελ 277
  3. Βαλτέρι Μπότας 262
  4. Ντάνιελ Ρικιάρντο 192
  5. Κίμι Ραϊκόνεν 178
  6. Μαξ Φερστάπεν 148
  7. Σέρχιο Πέρες 92
  8. Σεμπαστιάν Οκόν 83
  9. Κάρλος Σάινθ 54
  10. Λανς Στρολ 40

 

Ο επόμενος αγώνας είναι στην Βραζιλία στις 12 Νοεμβρίου.

 

 

 

4ος παγκόσμιος τίτλος για τον L. Hamilton – Αποθεώθηκε στο Μεξικό ο βρετανός πιλότος

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: