4 unisex fashion items που θα αναβαθμίσουν το στιλ σου

Έχει αυτή τη θαυμάσια ιδιότητα η μόδα, λοιπόν. Άλλη μία που έχει, στην οποία όμως επιμένουμε να βάζουμε ταμπέλες, είναι το ζήτημα της γυναικείας-ανδρικής μόδας. Ναι, σαφέστατα πρέπει να διαχωρίζονται, αλλά δε χρειάζεται να έχουμε παρωπίδες. Μπορούμε να γινόμαστε πιο δημιουργικές και όταν ένα ρούχο, ένα αξεσουάρ μας αρέσει, να το συμπεριλαμβάνουμε στην εμφάνισή μας, είτε το έχουμε αγοράσει από το ανδρικό ή γυναικείο τμήμα ενός καταστήματος.

Πιστεύω ότι κλείνουμε «πόρτες» στο θαυμάσιο κόσμο της μόδας και του styling, βάζοντας τέτοιους περιορισμούς στις εμφανίσεις μας, γι” αυτό και σε παροτρύνω ν” αρχίσεις να κάνεις το αντίθετο. Αν το θέλεις σαφώς. Ο ενδυματολογικός πειραματισμός είναι πάντα καλοδεχούμενος εδώ, εξάλλου.

Υπάρχουν, λοιπόν, διάφορα ρούχα που θεωρούνται πιο «ανδρικά» τα οποία, συχνά αναρωτιέμαι γιατί. Υπάρχουν ρούχα που, εκ πρώτης όψεως, μοιάζουν ότι φοριούνται αποκλειστικά από άνδρες, ενώ στην πραγματικότητα, μπορούν να φορέσουν και τα δύο φύλα. Γνωστά και ως unisex ρούχα, παρακάτω μιλάμε για τα fashion items αυτά, στα οποία δεν χρειάζεται να βάλουμε «ταμπέλες». Ποια ρούχα βρίσκονται σε αυτή την λίστα; Σου λέμε παρακάτω, και σου προτείνουμε να τα δεις «αλλιώς».

Κάλτσες

 

ImaxTree

Δεν είναι κάλτσες unisex; Όχι κι όμως. Aρχικά, θεωρούνταν ανδρικές και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι ανδρικές κάλτσες είναι πιο φθηνές, συχνά πιο μαλακές και βγαίνουν σε περισσότερα σχέδια. Από σήμερα, τις βάζουμε στο unisex τμήμα όμως.

Φούτερ

 

ImaxTree

Αγαπάμε τα φούτερ. Και ενώ, άνδρες-γυναίκες φοράμε ένα oversize φούτερ, τα γυναικεία συχνά είτε κοστίζουν περισσότερο ή η εφαρμογή τους είναι πιο στενή. Ένα φούτερ σχεδιασμένο για άνδρες και σε μεγαλύτερο μέγεθος όμως έχει το τέλειο κόψιμο καθιστώντας το ιδανικό για να το φορέσεις και ως φόρεμα.

Πουκάμισα

 

ImaxTree

Ένα λευκό πουκάμισο αποτελεί από τα βασικά ρούχα στην ανδρική και γυναικεία γκαρνταρόμπα. Τα καλά νέα είναι, ότι λόγω του σωματότυπού μας, εμείς οι γυναίκες μπορούμε να προμηθευτούμε ένα από το ανδρικό τμήμα (σε αντίθεση με τους περισσότερους άνδρες). Από την εφαρμογή μέχρι και την ποιότητα, ένα ανδρικό πουκάμισο μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή και επίσης η πιο οικονομική.

Ρολόγια

 

ImaxTree

Αντί να αγοράσεις ένα ρολόι που θυμίζει ανδρικό σχέδιο, γιατί να μην πάρεις ένα που να είναι ανδρικό; Τα καντράν είναι μεγαλύτερα και τα σχέδια πιο μίνιμαλ. Επίσης, μπορείς πιο εύκολα να προσαρμόσεις τα λουράκια στο μέγεθος σου, σε αντίθεση με πολλά γυναικεία.

Σακάκια

 

ImaxTree

Μέρος ενός ανδρικού κοστουμιού, ένα σακάκι ανέκαθεν θεωρούνταν ανδρικό. Ακόμα στα ’40s που μια γυναίκα φορούσε ένα σακάκι, η πιο εφαρμοστή γραμμή του δεν έμοιαζε καθόλου με αυτή ενός ανδρικού. Τα χρόνια όμως πέρασαν και ένα σακάκι σε ίσια ακόμα και σε oversized γραμμή φοριέται πλέον, από άνδρες-γυναίκες.

Kεντρική φωτογραφία: ImaxTree

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: