4 tips για να κάνεις έξυπνες αγορές την περίοδο των εκπτώσεων

Όταν τελειώνουν, λοιπόν, οι εκπτώσεις, είμαι σε καλή διάθεση, γιατί ξέρω ότι έχω κάνει έξυπνες αγορές. Με αφορμή, λοιπόν, , σου προτείνω να εφαρμόσεις τα παρακάτω tips. Πρόκειται για 4 συμβουλές που όλες οι έμπειρες shopper ακολουθούν όταν ψωνίζουν την περίοδο των εκπτώσεων. Την Τετάρτη τελειώνουν, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Μήπως αυτή είναι η ευκαιρία σου για να δοκιμάσεις αυτά τα tips;

#1. Ψώνιζε τις Δευτέρες

Όταν διανύουμε περίοδο εκπτώσεων είναι αναμενόμενο να βρεις πολύ κόσμο στα καταστήματα. Αντί να πας Παρασκευή ή Σάββατο, λοιπόν, προτίμησε τη Δευτέρα. Θα έχει λιγότερο κόσμο στα δοκιμαστήρια (άρα θα μπορείς και με την ησυχία σου να δοκιμάζεις ρούχα) και μεγαλύτερη ποικιλία ρούχων θα βρεις, αλλά και νούμερα.

#2. Είναι εκπτώσεις. Περίμενε!

Πριν πας να ψωνίσεις ένα ακριβό ρούχο (ακόμα και σούπερ ακριβό να μην είναι, δηλαδή), σκέψου: «Πότε είναι οι επόμενες ενδιάμεσες εκπτώσεις;». Ενημερώσου και κάνε λίγη υπομονή. Έτσι, θα μπορέσεις να αποκτήσεις το ρούχο που θέλεις, σε καλύτερη τιμή, ίσως να αγοράσεις και κάτι παραπάνω. Πρακτικά σκέψου, φίλη μου.

#3. Μην αγοράζεις ρούχα μόνο και μόνο επειδή έχουν έκπτωση

Βλέπεις ένα μπλουζάκι. Είναι stylish, είναι fun. Έχει 15€ με την έκπτωση. Το φοράς, αλλά η εφαρμογή δεν και η καλύτερη. Αν είναι έτσι τα πράγματα, άσε το ρούχο κάτω και φύγε. Είναι εύκολο να κάνεις άσκοπες αγορές, επειδή η λέξη «εκπτώσεις» σε θαμπώνει. Αντιστάσου σε αυτή την ορμή και ό,τι δεν σου ταιριάζει άψογα ή είναι μια τάση που δεν μπορείς να υποστηρίξεις τότε μην μπεις στον κόπο να σπαταλήσεις τα χρήματά σου. Προτιμότερο είναι να επενδύσεις σε ένα ρούχο το οποίο έχεις πραγματική ανάγκη, παρά σε ένα το οποίο δε θα φορέσεις τελικά ποτέ.

#4. Βρες τον Waldo

Ξέρεις το παιχνίδι «Find Waldo»; Αυτό που σε μια εικόνα με πολλούς ανθρώπους, πρέπει να βρεις τον Waldo, ο οποίος φοράει ένα χαρακτηριστικό κόκκινο πουλόβερ και μεγάλα, στρογγυλά γυαλιά. Αυτό ισχύει και για αυτό που λέμε, «τα καλά κομμάτια» σε ένα μαγαζί ρούχων. Αυτά που, είτε είναι από δέρμα, λουστρίνι ή σουέντ (ή από απομίμηση αυτών των υλικών) ή αυτά που συνήθως αγοράζουν οι περισσότερες γυναίκες, γιατί είναι τα πιο κλασικά κομμάτια. Αξίζει να επενδύσεις σε ρούχα αυτού του τύπου, τα οποία για να βρεις σε περίοδο εκπτώσεων θα χρειαστεί να αφιερώσεις λίγο χρόνο παραπάνω. Να κάνεις έρευνα από πριν (μπορείς να δεις από πριν στο e-shop του καταστήματος αν υπάρχει το νούμερό σου), να είσαι παρατηρητική και φυσικά να ζητάς από τους πωλητές να σε βοηθήσουν να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: