4 Light συνταγές γαι πίτσα με λιγότερες απο 280 θερμιδες…!

H εποχή που η πίτσα ήταν «απαγορευμένος καρπός» όσο έκανες δίαιτα ανήκει στο παρελθόν. Υπάρχουν μυστικά και έξυπνες συνταγές που θα κάνουν μια πίτσα, εκτός βέβαια από νόστιμη και ελαφριά.

Πέντε επιλογές για πίτσα που δεν ξεπερνούν τις 280 θερμίδες η μερίδα.

Πίτσα με ψητά τοματάκια και παρμεζάνας

Συστατικά
200 gr. τομάτες τσαμπί
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 δόση ζύμη ολικής άλεσης
1 κ.σ. τριμμένη παρεμεζάνα
1/4 του φλιτζανιού νιφάδες παρμεζάνας
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. κάπαρη
Αλάτι & πιπέρι
7-8 φύλλα βασιλικο

 

Τρόπος μαγειρέματος
1. Προθέρμανε το γκριλ σου.
2. Βάλε τις ντομάτες σε ταψάκι στρωμένα με λαδόκολλα και ράντισε με 1 κ.γ. λάδι. Ψήσε στο γκριλ για 4′ λεπτά περίπου να ζαρώσουν οι τομάτες και να καραμελώσουν.
3. Προθέρμανε το φουρνο τώρα στους 200oC στις αντιστάσεις
4. Άνοιξε τη ζύμη σου και πρόσθεσε τις ντομάτες και την κάπαρη. Πασπάλισε εμ την τριμμένη παρμεζάνα και ψήσε στη χαμηλή θέση του φούρνου για 10′ λεπτά να πάρει χρώμα η ζύμη.
5. Βάλε το βασιλικό, τις νιφάδες παρμεζάνας, το ελαιόλαδο και το λεμόνι σε ένα μπολ, ανακάτεψε και αλατοπιπέρωσε.
6. Κόψε την πίτσα σε κομμάτια και άπλωσε από πάνω τα υλικά αφού ψηθεί – βασιλικό, παρμεζάνα.

Πίτσα με κατσικίσιο τυρί

Συστατικά
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 δόση ζύμη για πίτσα ολικής άλεσης
1 φλιτζάνι τοματάκια cherry κομμένα στη μέση
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γ. ξηρό βασιλικό
1/2 κ.γ. ξηρή ρίγανη
50 γρ. κατσικίσιο τυρί σε λεπτές φετούλες
100 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1 ματσάκι φρέσκια ρόκα

Τρόπος μαγειρέματος
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
2. Λιώσε τα μισά τοματάκια στο μπλέντερ. Αλατοπιπέρωσε και πρόσεσε τα μυρωδικά, ρίγανη και βασιλικό.
3. Άνοιξε τη ζύμη σε ένα ταψάκι 20 εκατοστών και άπλωσε πάνω της τη λιωμένη τομάτα.
4. Βάλε 1 κ.γ. λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σόταρε το κρεμμύδι να μαλακώσει για 5-6 λεπτά.
5. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια πάνω από την σάλτσα τομάτα, και μοίρασε τα υπόλοιπα τοματάκια, τα κομμάτια με το κατσικίσιο τυρί και 4-5 φυλλαράκια ρόκας εδώ κι εκεί. Πασπάλισε με το κίτρινο τυρί.
6. Βάλε στο φούρνο για 10′ λεπτά περίπου να λιώσει το κίτρινο τυρί και να ψηθεί η ζύμη.
7. Σέρβιρε με φρέσκα φύλλα ρόκας και ραντίζοντας με το ελαιόλαδο που έμεινε στην επιφάνεια της πίτσας.

Πίτσα τρεις πιπεριές

Συστατικά
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. δενδρολίβανο
1/2 κ.γ. βασιλικό
1/3 του φλιτζανιού συμπυκωνμένο χυμό ντομάτας
1/4 του φλιτζανιού νερό
Ζύμη ολικής άλεσης
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά (120γρ.)
3 μικρές πιπεριές (κίτρινη, κόκκινη και πράσινη) σε κυβάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Τρόπος μαγειρέματος
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
2. Ανάμειξε τα μπαχαρικά σου με το χυμό ντομάτας και το νερό σε ένα μπολ.
3. Άπλωσε το ζυμάρι της πίτσα σε ένα ταψάκι 20 εκατοστών. Μπορείς αν θέλεις να την κάνεις και πιο λεπτή ως και 30 εκατοστά. Άλειψε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
4. Πασπάλισε με τις πιπεριές και το τυρί. Βάλε την πίτσα στο φούρνο και ψήσε για 10-12 λεπτά να λιώσει το τυρί.
5. Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρ

Πίτσα με κοτόπουλο και ανανά

Συστατικά
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο
1 3/4 φλιτζάνια τοματάκια cherry στη μέση
Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Λίγο φρέσκο μαϊντανό
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
Ζύμη για πίτσα ολικής άλεσης
2 φλιτζάνια φιλέτο κοτόπουλο ψητό ή βραστό
4 ροδέλες ανανά κομμένες σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι τυρί προβολόνε
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
4-5 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος μαγειρέματος
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC
2. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σόταρε για 5′ λεπτά
3. Πρόσθεσε τις ντομάτες, τον ανανά, αλάτι και πιπέρι και άσε το μείγμα να πάρει βράση.
4.ν αμήλωσε τη φωτιά και άσε να δέσει η σάλτσα σου για ένα τέταρτο της ώρας περίπου
5. Πρόσθεσε στο τέλος τα μυρωδικά σου (μαϊντανό και βασιλικό) και κατέβασε από τη φωτιά. Άφησε να κρυώσει καλά
6. Άνοιξε τη ζύμη σου και βάλε τη σε ταψάκι λαδωμένο και ελαφρά αλευρωμένο
7. Άπλωσε από πάνω τη σάλτσα αφήνοντας 1 δάκτυλο περιθώριο στις άκρες και πρόσθεσε το κοτόπουλο και τα τυριά
8. Ψήσε στους 250oC για δέκα λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρει ελαφρό χρώμα η ζύμη
9. Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον φρέσκο μαϊντανό.

 

 

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: