«365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Το ναυάγιο του Όρια και οι χαμένοι Ιταλοί στρατιώτες (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement

Την άγνωστη ιστορία του ναυαγίου του Όρια παρουσιάζει η εκπομπή «365 στιγμές», με τη Σοφία Παπαϊωάννου, που μεταδίδεται από το ΕΡΤNEWS τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στις 23:00 (και στις 23:45 στην ΕΡΤ1).
Τον Φεβρουάριο του 1944, στο νησάκι Πάτροκλος, λίγο έξω από το Σούνιο, το ατμόπλοιο Όρια πέφτει πάνω στα βράχια μέσα στη νύχτα. Στα αμπάρια του εγκλωβίζονται και πνίγονται περισσότεροι από 4.000 Ιταλοί στρατιώτες, αιχμάλωτοι πολέμου, που οι Γερμανοί μεταφέρουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία της Μεσογείου και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Οι Γερμανοί θα κρατήσουν το ναυάγιο κρυφό και με τα χρόνια θα ξεχαστεί, χωρίς ποτέ οι οικογένειες των στρατιωτών στην Ιταλία να μάθουν τι συνέβη στους δικούς τους ανθρώπους.
Δεκαετίες μετά, ο δύτης Αριστοτέλης Ζερβούδης θα ανακαλύψει το ναυάγιο και προσωπικά αντικείμενα των Ιταλών στρατιωτών, με χαραγμένα τα ονόματά τους πάνω σε αυτά, και θα αρχίσει να αναζητεί τις οικογένειές τους στην Ιταλία.
Η εκπομπή «365 στιγμές», με τη Σοφία Παπαϊωάννου, παρουσιάζει την άγνωστη ιστορία του ναυαγίου του Όρια και ταξιδεύει με τον δύτη στην Ιταλία, όπου σε κλίμα συγκίνησης θα παραδώσει, ύστερα από 80 χρόνια, στις οικογένειες των αγνοούμενων στρατιωτών τις καραβάνες των αγαπημένων τους προσώπων.

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: